23948sdkhjf

Här hamnar La Girafes systerkrogar

”Det är en fantastisk lokal, helt unik i sitt slag och ett otroligt bra läge”, säger stjärnkrögaren Pontus Frithiof om det mer än 100-åriga Bankpalatset i Uppsala.

Stjärnkrögaren Pontus Frithiofs ska öppna sin första restaurang i Uppsala. Det är bistrokonceptet La Girafe som i slutet av nästa år tar plats i det totalrenoverade Bankpalatset vid Stora torget.

Pontus Frithiof och kompanjonen Thomas Dahlstedt återöppnade tidigare i höst sin ambitiösa kvarterskrog La Girafe som ursprungligen slog upp portarna i september 2020 på Kungsholmen i Stockholm. Samtidigt annonserades att bistron skulle få två systerkrogar under 2023.

Nu står det klart att den ena av systerkrogarna hamnar i Uppsala och blir del av en ny co-working-satsning i det anrika Bankpalatset som uppfördes 1907 på Stora torget i Uppsala. Konceptet blir detsamma som på Kungsholmen, med flera barer, takterass och en stor utservering.

– Vi är mycket glada och ödmjuka över möjligheten att få öppna vår systerkrog i Bankpalatset tillsammans med en co-working-aktör, som delar våra värderingar och visioner för ett lyckat samarbete. Det är en fantastisk lokal, helt unik i sitt slag och ett otroligt bra läge. Det är sällan man får en sådan här möjlighet, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare av Pontus Group. 

Om allt går som planerat öppnas portarna vid årsskiftet 2023/2024.

Vi är mycket förväntansfulla över att lansera vårt populära restaurangkoncept La Girafe även i Uppsala. Det är en av våra mest spännande satsningar hittills, och ytterligare ett av våra lyckade samarbeten, säger Thomas Dahlstedt, grundare och ägare Nordrest. 

Den andra systerkrogen öppnar också vid årsskiftet 2023/2024, men på Stockholm Arlanda Airport. La Girafe tar plats på terminal 5.

På samma terminal finns Pontus in the Air sedan 2016, men den restaurangen är på väg att avvecklas och stänger i slutet av året. Pontus Frithiof har tidigare beklagat att han inte får ha kvar det konceptet på Arlanda, men återvänder alltså till flygplatsen ett år senare med bistropräglade La Girafe.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094