23948sdkhjf

Nytt team på La Girafe – får två systerkrogar

Stjärnkrögaren Pontus Frithiof vill göra den franskinspirerade bistron på Kungsholmen mer tillgänglig.

Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt har återöppnat sin kvarterskrog La Girafe. Bistron på Kungsholmen i Stockholm, som ursprungligen slog upp portarna i september 2020, ska dessutom få två systerkrogar under nästa år.

Restaurangen har efter en enklare renovering nu både ett nytt team och en ny meny.

– Vi är glada över att få öppna vår kvarterskrog på nytt. Den har blivit ännu mysigare och har fått en helt uppdaterad meny, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare av Pontus Group.  

Erik Gustafsson har återvänt till Stockholm från restaurang Cat Fish i Singapore för att bli köksmästare på La Girafe. Michelle Broman-Ek är ny restaurangchef. Hon hade tidigare samma roll på Jacquline’s. Cathrine Almqvist, Pontus-gruppens mångåriga sommelier som tog silver i årets upplaga av Lily Bollinger-tävlingen, har också anslutit. Alla tre har arbetat i Singapore, vilket lär märkas i service och meny längre fram.

– Vi delar alla ambitionen att göra La Girafe mer tillgänglig och till det naturliga valet för alla som önskar det lilla extra, snabb och bra service till rimliga priser, säger Pontus Frithiof.  

Under 2023 ska det uppdaterade konceptet tas vidare till två systerkrogar. Den ena ska öppna på Arlanda Terminal 5 food market och den andra på en ny ännu hemlig ort som offentliggörs inom kort. 

– Det är väldigt roligt att vår giraff-familj växer. Därför har vi tagit tillfället i akt att utveckla konceptet ytterligare på moder-giraffen på Kungsholmen. Vi är mycket glada och förväntansfulla över att få lansera våra systerkrogar, säger Thomas Dahlstedt, ägare och grundare Nordrest.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063