23948sdkhjf

Nya takrestaurangen Pelago blir granne med Gondolen

Gondolen får den 15 maj ytterligare en granne i Katarinahuset när Svenska Brasserier återupplivar Pelago som takrestaurang.

Svenska Brasseriers satsning i Katarinahuset vid Slussen i Stockholm växer med en tredje restaurang. Efter Gondolens återkomst i höstas och Café Klotets invigning i februari adderas Pelago lagom till sommaren.

Matilda Jackson är projektägare även för Pelago.

– Vi har verkligen längtat efter att få öppna en restaurang till på den här fantastiska platsen. Här bjuder vi på utsikt åt alla väderstreck och sol som lyser från det att den går upp till att den går ner. När den inte är framme finns ett antal platser där man ändå kan njuta av maten som tillagas över öppen eld, underhållningen som kan vara både live eller inspelad och så utsikten såklart!

Säsongsrestaurangen Pelago kommer att förfoga över en yta på 760 kvadratmeter. Med fyra barer, cirka 200 sittplatser och plats för totalt 800 gäster ska takrestaurangen stå för ett somrigt materbjudande i avslappnad miljö. 

Den 15 maj är det invigning.

– Pelago är en vidareutveckling av den popup som vi öppnade ute på Djurgården under sommaren 2021. Det var en väldigt lyckad och härlig sommar, vi hade verkligen kul och njöt av sommaren i det fria. Vi har sedan dess letat och nu äntligen funnit den perfekta platsen för att återuppliva Pelago, säger Matilda Jackson.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047