23948sdkhjf

Färskkorv och viltkorv på frammarsch

Flera korvmakare presenterade viltkorvar och även en getkorv. Även färskkorvar är på stark frammarsch, om man får tro trenderna på den årliga Korvfestivalen.

Korvfestivalen lockar årligen tusentals glada korvälskare till att botanisera i ett unikt utbud av korv, passande korvtillbehör och dryck. Den 8–10 mars på Münchenbryggeriet Stockholm var det dags för ännu en festival, den nionde i ordningen i Stockholm.

Årets Korvfestival lockade en rekordpublik på över 7 000 besökare. De 60-talet utställare bjöd på smakbitar och sålde korvpaket som aldrig förr. Det ryktas att ledningen för Münchenbryggeriet vill bygga om och ut så fler utställare kan beredas plats på nästa festival.

– Det är ett brett spann av utställare, från det lilla enmansföretaget till de stora ”drakarna” som Atria och Sibylla, berättar Korvfestivalens arrangör Erik Ellström. 

Nyheter i år var bland annat att flera korvmakare presenterade olika viltkorvar och en getkorv hade också tagits fram. Även färskkorvar är på stark frammarsch.

Många anser att korv passar särskilt bra ihop med öl och en nyhet i år var att bryggeriet Nils Oscar hade skapat, tillsammans med ”Från Sverige”-märkningen, en speciell ölsort med det passande namnet Korvöl.

– Man bryggde 5 000 liter i första svängen. Det tog slut på Systembolaget direkt så nu har man satt en andra batch som kommer under april, fortsätter Erik Ellström.

Nästa korvfestival äger rum i Göteborg den 27-28 september. De flesta av de 60 utställarna följer med och sedan kryddas festivalen upp med ett antal lokala korvmakare.

Korvfestivalen startades ursprungligen av Korvakademien där flera kända korvälskare är med, bland andra Christina Möller som är akademiens preses, mediaprofilerna Jan Scherman och Ulf Elfwing, den kända matprofilen Ella Nilsson och operasångaren Hans Josefsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063