23948sdkhjf

Tar Florentine till Marbella – startskott för global expansion

Ett år efter premiären för restaurang Florentine i Stockholm tar ägarna det filminspirerade italienska konceptet till den spanska solkusten.

I april 2023 var det premiär för den italienska restaurangen Florentine på Södermalm i Stockholm. Snart får den en systerrestaurang. I juni öppnar Florentine Marbella som breder ut sig på över 800 kvadratmeter fördelade på två våningar och en takterass med panoramavy.

– Det spektakulära läget mellan Marbella Club Hotel och Puente Romano Beach Resort längs Golden Mile är för närvarande en av Europas mest eftertraktade destinationer. Att vi får detta läge i konkurrens med några av Europas största restauranggrupper är en stor milstolpe för oss, säger Brazer Bozlak, vd för Urban Italian Group som även ligger bakom den expansiva pizza- och pastakedjan Basta.

Restaurangen i Marbella är kedjans totalt tionde etablering och sätter enligt Brazer Bozlak tonen för en global expansion.

Precis som i Sverige ska Florentine skapa känslan av att gästen kliver in i en filmscen från 1970-talets glamourösa Italien. Den teatraliska baren, det öppna köket och de handgjorda Murano-lamporna leder upp längs den spegelklädda trappan, vidare in till takterrassen. Där väntar en 360-graders cocktailbar som blickar ut över det berget La Concha.

–Platsen är som en dröm och här får vi alla förutsättningar att regissera en makalös restaurangupplevelse för våra gäster och skapa en hotspot för många långa nätter i Marbella, säger Robert Wieczorek, operativ chef.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.034