23948sdkhjf

Och därmed Basta även i Umeå och Örebro

Tar över efter McDonald's i centrala Umeå och har gjort klart med sjunde etableringen i Örebro.

Bastas koncept med napolitansk pizza och egentillverkad pasta i färgstarkt inredda lokaler sprids nu även i mellersta Sverige. Kedjan har precis gjort klart med en restaurang även i Örebro. 

Det är den sjunde etableringen av Basta-konceptet och den åttonde restaurangen totalt för ägarbolaget Urban Italian Group, som nyligen också lanserade premiumtrattorian Florentine på Södermalm i Stockholm.

Restaurangen i Örebro öppnar hösten 2024 i det ombyggda kvarteret Hållstugan vid Stortorget i Örebro.

– Att öppna i Örebro har varit mycket efterfrågat bland våra gäster och det känns därför extra kul att äntligen få presentera denna drömetablering. Örebro är en spännande stad med ett hett restaurangliv. Vi ser fram emot att komplettera det befintliga utbudet och addera ett mervärde till stadens uteliv, säger Brazer Bozlak, vd på Basta, i ett pressmeddelande från hyresvärden ÖBO Lokaler.

Etableringen i Umeå ligger närmare i tiden. Basta finns redan i flera norrländska städer, men lanseringen i björkarnas stad blir den nordligaste hittills.

Den 11 maj tackade McDonald's i Umeå centrum för sig efter 25 år. Lokalen på Rådhustorget tas nu över av Basta. Invigningen beräknas ske i oktober.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094