23948sdkhjf

Florentines filmiska flärd – se bildspel från nya trattorian

Grundarna av Basta har skapat en exklusiv trattoria där ambitionen är att ge gästerna känslan av att stiga rakt in i glamourös filmscen från 1970-talets Italien.

Restaurangsatsningen Florentine har nu slagit upp dörrarna på Södermalm i Stockholm. 

– Florentine är drömprojektet där vi tänjer alla gränser som finns. Vi tror starkt att på att vi lanserar en ny typ av italiensk restaurang som i dag inte har någon motsvarighet i Sverige, säger Brazer Bozlak, grundare och vd för Urban Italian Group där både Basta och Florentine ingår.

Hantverkspasta och långjäst napoletansk pizza utgör kärnan i restaurangens kök. Tiramisun heter här Lavamisu och presenteras på ett sätt som aldrig gjorts förut i Skandnavien, enligt Brazer Bozlak. 

– Vi vill ta gästerna på en fantasifull resa. Det kan vara till den lokala trattorian i Rom där servitören slungar en autentisk carbonara i ett tio kilo tungt pecorinohjul eller till den italienska rivieran där linguine al limone serveras längs kusten.

Florentine återfinns i Vasakronans nya kontorsbyggnad på Folkungagatan 44, alldeles intill Medborgarplaten på Södermalm i Stockholm. 

Restaurangen med 200 sittplatser har en yta på 500 kvadratmeter samt en inglasad uteservering. Inne i lokalerna möter gästerna handgjorda ljuskronor från Murano, stripade marmorgolv och handsnidade marmorstatyer som replikerar fasader på historiska italienska byggnader. 

På veckosluten omvandlas trattorian till ett diskotek med bokade DJ:s, cocktails och barhäng.

Satsningen görs med framgångarna för Basta-kedjan i ryggen. Förutom restaurangen som finns på Åhléns City i Stockholm sedan förra sommaren så ligger alla Basta-restauranger hittills i norra Sverige. Nästa öppning sker också i norr. Närmare bestämt i Umeå, där kedjan tar över lokalerna efter McDonald's som inom kort stänger sin restaurang vid Rådhustorget.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079