23948sdkhjf

Basta-kedjans debut i Stockholm – öppnar på Åhléns City

Efter fem etableringar norr om Stockholm gör pizza- och pastakedjan entré i huvudstaden.

Den första Basta-restaurangen öppnade i Falun 2017. Numera finns kedjan även i Gävle, Borlänge och Sundsvall samt har gjort klart med en etablering i Östersund i höst.

Nu tar Basta steget till huvudstaden och slår i mitten av juni upp portarna till Åhléns Citys takvåning, inklusive en 200 kvadratmeter stor terass med cocktailbar.

– Vi har under en period fört en dialog med flera fastighetsägare i Stockholm och behövt ha is i magen i väntan på något spektakulärt, och när möjligheten till dessa lokaler på bästa läge i Stockholms city dök upp så kändes det rätt på en gång, säger Bastas vd och grundare Brazer Bozlak i en kommentar.

Basta har tagit fasta på att det napolitanska köket vinner mark i Sverige. Förutom napolitanska pizzor serveras antipasti och rätter baserade på egentillverkad pasta till lunch, after work och middag. 

Inredningen på takvåningen i Åhlens City mitt i Stockholm hämtar inspiration från Amalfikusten med hela väggar täckta av tallrikar från området. Till den stora uteserveringen kommer det att bokas DJ:s onsdagar, fredagar och lördagar. 

Restaurangen i Stockholm är Bastas största satsning hittills.

– Samtidigt som vi är ödmjuka inför den konkurrens som råder i närområdet är vi övertygade om att vi tillsammans med våra fantastiska arkitekter kommer att omvandla lokalerna, och framför allt terrassen, till en restaurangupplevelse utöver det vanliga, säger Brazer Bozlak.

Östersund står näst på tur i höst, men kedjan vill inte öppna för många restauranger på för kort tid.

– Vi försöker att inte expandera för fort, vi tar det lite långsammare med säkra steg framåt, säger Simon Bergqvist, som blir restaurangchef i Stockholm, till Falu Kuriren.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Jack's Burger efter McDonald's – unga kedjans tionde öppning
Stjärnkrögare bakom växande pizzakedjan Stella
Avtal bäddar för 15 nya Espresso House i Tyskland
Han tar över som chef för Riche och Teatergrillen
Aktieägarorganisation puttar McDonald's i hållbar riktning
Snart över 40 Chopchop-restauranger i snabb expansion
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.125