23948sdkhjf

Bastas femte napolitanska restaurang i norr

Expanderar i nära samarbete med Diös.

Det napolitanska köket vinner mark i Sverige. Det har Basta tagit fasta på och växer nu med ytterligare en restaurang, denna gång i Östersund.

Den första Basta-restaurangen öppnade i Falun 2017. Etableringen i Österstund är kedjans femte. De övriga finns i Gävle, Borlänge och Sundsvall.

– Våra restauranger blir oftast väldigt populära mötesplatser i sina etableringsorter och vi ser verkligen fram emot att etablera oss på bästa läge mitt bland alla mysiga butiker, restauranger och innergårdar i Östersund city, säger Bastas vd Brazer Bozlak i en kommentar.

Basta serverar både napolitansk pizza och rätter med egentillverkad pasta. Restaurangen kallar konceptet för the urban italien experience.  

Expansionen sker i nära samarbete med fastighetsbolaget Diös. Så även i Östersund där Basta öppnar i Diös lokaler i hörnet av Prästgatan och Hamngatan. 

– Vi har jobbat hårt för att bli ett etablerat varumärke i regionen och ser Östersund som en naturlig del i vår expansion. Östersunds pittoreska stadskärna med mycket puls och människor i rörelse passar vårt italienska casual dining-koncept väldigt bra, säger Brazer Bozlak.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Max tar COO och vice vd från Yum Brands
Eldig barkedja öppnar sin nionde krog
Efter Basta kommer Florentine – glamourös trattoria öppnar i april
Nästan var tredje Sushi Yama-restaurang stängd
Panini har lämnat Kungsgatan
Hammars första förvärv – köper norrländskt bryggeri
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.094