23948sdkhjf

Fanny Udde Bistro stängt – bolaget i konkurs

Ännu en uppmärksammad restaurangsatsning har fallit offer för lågkonjunkturen. Bolaget bakom bistron i den historiska villan i Sickla har begärts i konkurs.

Trävillan Fannyudde uppfördes 1877 av bageriägaren Anders Rickard Westerdahl strax väster om platsen där han 1893 anlade sin jästfabrik. Villan, som i dag ägs av fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, ligger i parken som knyter ihop Sickla med Hammarby sjöstad, på gränsen mellan Stockholm och Nacka.

Det är nu tre år sedan den historiska trävillan fylldes med nytt liv. På skärtorsdagen den 1 april 2021 öppnade Fanny Udde Bistro med ambitionen att mitt i en urban stadsdel skapa känslan av att sitta hemma i någons trädgård, och med kakelugnar och historiska inredningsdetaljer inomhus i någons matsal.

Karin Sundqvist, som stått bakom verksamheten, berättar i ett inlägg på Facebook om hur hon och personalen öppnade ”entusiastiska och modiga i slutet av corona”.

”Jag har många fina minnen från fullsatta kvällar, barhäng och två sittningar på lunchen. Vinsten av årets korg 2022. Men så svängde marknaden med räntehöjningar och höjda råvarupriser. Det blev svårare och svårare att få ihop allt, vi försökte med QR kod, bantade bort allt vi kunde men motivationen tog slut för mig och även för teamet bakom”, skriver Karin Sundqvist och tackar alla gäster för den tid som varit.

Nu ska hon rikta fokuset på sina andra verksamheter i Stockholmsområdet; Kanaans Trädgårdscafé vid Mälaren i Bromma, Paulinas kök och Kakeri på Folkungagatan på Södermalm samt sommarcaféet Lyckebo Trädgårdscafé i Kyrkhamn, Hässelby.

Fanny Udde AB omsatte 7,7 miljoner under sitt senaste offentliga räkenskapsår, som avslutades i september 2022. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047