23948sdkhjf

Grand Italian öppnar på höga höjder i Malmö

Italienska restaurangen Grand Italian har öppnat på 25:e våningen på Malmö Live.

Restaurangerna Kitchen & Table och Eatery Social Taqueria har försvunnit från Malmö Live och in har det tagit sig nya koncept. Mexikanska Uno Mas har redan tagit över på markplan och nu öppnar även Grand Italian i Kitchen & Tables gamla lokaler på 25:e våningen.

85 meter över havet ska gästerna mötas av en stimmig Italiensk piazza med inspiration från New York och London. Menyn har tagit inspiration från det italienska köket med antipasti, primi, secondi och dolci, och nygräddade pizzor från pizzaugnen. På menyn står bland annat pastarätten tagliatelle alla routa som svingats runt i ett jättelikt parmesanhjul.

– Både den italienska matscenen och matkulturen är otroligt inspirerande och det är fantastiskt att vi har det här hos oss. Under rekryteringen har vi lyckats hitta guldkornen bland Malmös kockar som tillsammans kommer att sätta Grand Italian på kartan. Jag är riktigt stolt över mitt team, säger Jonas Rabah, köksmästare på Grand Italian, i en kommentar.

I baren kommer det att serveras Negroni, Bellini och även restaurangens egna signaturcocktails. För de större sällskapen kan man boka en så kallad ”Counter dining” där sällskapet sitter vid bardisken runt det öppna köket samtidigt som de serveras en avsmakningsmeny.

– Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering. Här välkomnas man till en stimmig och vibrerande miljö. Vi ville erbjuda något helt nytt och unikt för Malmöbon och hotellgästen, vilket vi har lyckats med genom en hög kvalité på allt från inredning till maten, säger Jens Lyckman, vd på Clarion Hotel Malmö Live.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096