23948sdkhjf

O’Learys vd: ”Viktigt med bärkraftiga enheter på tillväxtresan”

Sportbarskedjan O'Learys har nu öppnat dörrarna för 100 enheter och satsar på tillväxt, men med färre enheter som faller igenom.

2023 blev ett expansivt år för O'Learys som idag har över 100 enheter världen över. Senaste öppningen var i Vika i Norge som är ett av de länder som bolaget lägger extra fokus på.

– Vi har skarpa tillväxtplaner i både Nederländerna, Belgien och Norge, säger Andreas Myhrman, vd på O'Learys Group.

Varför siktar ni på Norge?

– Det är ett land som vi har en relativt bra mängd enheter som fungerar bra. Men jämfört med Sverige har vi inte alls samma täckning i Norge, säger Andreas Myhrman.

Under året väntas ännu fler enheter. Sportbarskedjan väntas öppna cirka tio nya enheter under året, varav majoriteten kommer öppnas i maj och juni.

– Vi är ute efter att ha en bra nettotillväxt årligen som är hållbar. Det är en sak att växa med antal enheter snabbt, men det blir lätt en hel del enheter som faller igenom, som inte klarar sig. Vi är mer kritiska till att det ska vara enheter som är bärkraftiga i franchiseledet och är hållbara på marknaden vi är på.

Att det har varit en tuff period har inte undgått någon. Men O'Learys ser optimistiskt på framtiden och ser en form av brytpunkt närma sig.

– Just nu är det lite av en tipping point när det gäller finansiering också när vi går in i ett, förhoppningsvis, mera gynnsamt klimat när det gäller att få tillgång till kapital också för franchisetagare. Det har varit ett lite tuffare år med tanke på ränteläget än om man bara backar kanske två år. Det är en stor förändring på marknaden.

Andreas Myhrman tillträdde som vd förra året och sen dess har det skett mycket. 2023 byttes större delen av management ut och omorganisation på support office har skett för att vara dressad för tillväxt på allvar, förklarar vd:n.

– Första kvartalet har varit lite upp och ner, men det är ändå positiva siffror. Vi ser positiva tendenser på marknaderna, inte minst i april då det verkligen tog fart om man jämför med förra året, förklarar Andreas Myhrman.

Under året genomförde O'Learys en omställning där en del enheter stängdes ner.

– Vi har sett över vår portfölj och avyttrat vissa enheter. Det är viktigt för oss att ha med bärkraftiga enheter på vår tillväxtresa framåt, vilket vi nu har.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062