23948sdkhjf

Ny nordisk burgarfabrik ska leverera till McDonald's

Från sommaren 2026 kommer det att serveras danskt nötkött och bacon i McDonald's restauranger i Norden.

Snabbmatsjätten McDonald's satsar på en nordisk fabrik för hamburgerproduktion. Det sker i samarbete med den danska köttjätten Danish Crown. Produktionsanläggningen uppförs i Vejen på Jylland. 

Den nya 5 000 kvadratmeter stora anläggningen ska etableras i en redan befintlig fastighet. Fabrikslokalen ska under nio månader helrenoveras och utrustas med de modernaste maskinerna och den senaste tekniken för tillverkning av hamburgare. Där ska Danish Crown sedan producera köttpuckar till McDonald's Quarter Pounder- och Big Mac-burgare.

– Vi ställer höga krav på våra leverantörer, och jag är mycket glad att Danish Crown har varit villiga att investera i att möta dem. Jag tvivlar inte på att vi från och med sommaren 2026 kommer att ha högkvalitativt kött, stark leveranssäkerhet och ett starkt fokus på livsmedelssäkerhet – inte bara för nötköttet utan även för baconet som Danish Crown kommer att leverera till våra restauranger i Danmark, Sverige, Norge och Finland, säger Mie Gjedsted, nordic sourcing & category lead på McDonald’s.

Niels Ulrich Duedahl, koncernchef på Danish Crown, returnerar artigheterna:

– Det är fantastiskt att McDonald's har valt oss för att producera deras hamburgare framöver. Med det här avtalet skapar vi många nya jobb i Danmark samtidigt som vi ger ett tydligt bevis på att den leveranssäkerhet vi kan erbjuda som en bondeägd livsmedelsproducent gör oss till en attraktiv partner, säger Niels Ulrich Duedahl, koncernchef på Danish Crown.

Omkring 30 personer kommer att arbeta i själva fabriken. Ytterligare 60-70 personer behövs vid Danish Crowns slakteri i Holsted, cirka 15 kilometer från Vejen. Totalt skapas 80-100 nya arbetstillfällen i området.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078