23948sdkhjf

Lägger ned ölbryggningen efter 15 år – fokuserar på vin

Hallands äldsta mikrobryggeri lägger ned både öltillverkningen och restaurangverksamheten. 

Byaregårdens brygghus i Varbergs kommun har beslutat att lägga ned öltillverkningen efter 15 år. Även restaurangverksamheten kommer att gå samma öde till mötes.

I stället ska de fokusera på vintillverkningen, som kräver mycket skötsel. Att även restaurangen läggs ned beror att det krockar med vinskötseln under sommaren. 

Den 1 juni ansökte de om gårdsförsäljning. Men för några veckor sedan beslutade ägarna att dra tillbaka ansökan eftersom de ansåg att kommunens handläggning tog för lång tid.

Tanken var att gårdsförsäljningen skulle ta över den delen av intäkterna, som tidigare kommit från restaurangverksamheten.

– Det finns inget som säger att vi inte kommer att söka igen, Ingrid Elftorp, en av ägarna, till SR.

Även om de framöver skulle börja driva gårdförsäljning så har de inga planer på att ta upp bryggeriverksamheten igen, berättar hon. 

Byaregårdens brygghus AB omsatte strax över 3 miljoner kronor senaste räkenskapsåret.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062