23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Då öppnar Tjoget-gänget sin nya bistrosatsning G.A.T

Trogna medarbetare från 20-Gruppen ska i historisk miljö driva en krog som erbjuder gästerna en mix av amerikanska och franska smaker samt en klassisk cocktailbar.

Krögartrion bakom 20-Gruppen har tidigare avslöjat att nästa krogsatsning heter G.A.T och ska öppna i Davidsonska huset mitt i Stockholms historiska stadskärna.

Nu berättar de mer om konceptet på den nya restaurangen som öppnar den 22 november på Gustav Adolfs Torg.

Inspirationen kommer från de franska bistros som började dyka upp i New York under 1980- och 1990-talen. G.A.T. kommer att erbjuda en kombination av amerikansk/franska smaker, en klassisk cocktailbar, och private dining i en exklusiv, historisk miljö. Gästerna kommer att kunna beställa rätter som shrimp cocktail, New York strip och den nya skapelsen toast G.A.T. med stekt anklever, oxfilé och kaviar.

Den som besökt 20-Gruppens befintliga krogar i Stockholm kommer känna igen sig på G.A.T. då såväl restaurangchef som barchef och kökschef är kända namn inom gruppen. Elias Nador har varit i köket på Tjoget i över tio år, och Axel Söderström har varit en del av Tjogets internationellt prisade cocktailbar under många år. Restaurangchef för G.A.T. är Elin Banck, som tidigare bland annat haft samma roll på 20-Gruppens tyska krog Liebling vid Mariatorget.

– Maten ska kännas lyxig, men det ska också finnas en tydlig igenkänning i varje tugga. För mig personligen är det viktigt med höga smaker och snygg fräschör. En grönpepparsås ska faktiskt smaka grönpeppar – gärna lite konjak också, säger kökschefen Elias Nador.

Även i cocktailbaren hämtas inspiration från New York och fokus ligger på att erbjuda välgjorda klassiker med Tjoget-veteranen Axel Söderström som barchef.

– En kväll på G.A.T. ska vara given för alla som vill avnjuta klassiska cocktails utförda på allra bästa sätt. Vi grundar oss i de traditionella recepten och utforskar små finurliga sätt att förfina dem. Jag kan redan nu säga att vår tequila-servering kommer vara värd ett besök i sig, säger Axel Söderström.

20-Gruppen ägs och drivs av krögarna Joel Söderbäck, Andreas Bergman och Simon Åhnberg. Gruppen står sedan tidigare bakom restaurang- och barkoncepten Tjoget, Liebling, Paradiso, Hornstulls Bodega och Positano. Utöver detta driver de även en egen vinimport samt varumärket Contraband som erbjuder cocktails på burk.

Öppning Se tema
BREAKING
{{ article.headline }}
0.047|