Många gäster har serverats mat från centralköket på Grand Hôtel Stockholm. Efter ett halvårs renovering invigs nu det nya centralkök som beskrivs som hjärtat i hotellets gastronomiska verksamhet.
Köket har har moderniserats för att främja en bättre arbetsmiljö, möta verksamhetens växande behov och möjliggöra ett hållbart köksarbete i linje med Grand Hôtel Stockholms långsiktiga vision.
– Med vårt nya centralkök tar vi ett viktigt steg in i framtiden. Det ger oss de bästa förutsättningarna att fortsätta utveckla vårt gastronomiska erbjudande och skapa minnesvärda matupplevelser för våra gäster. Vår ambition har varit att skapa ett modernt kök som möter dagens behov och förutsättningar, men som också ger oss utrymme att växa och utvecklas ännu mer över tid. Vi ser verkligen fram emot att fortsätta driva utvecklingen framåt tillsammans med våra medarbetare och gäster, säger Pia Djupmark, vd Grand Hôtel Stockholm.
Renoveringen av centralköket har pågått under sex månader. Det nya köket är tio gånger större än det tidigare, med 557 kvadratmeter köksyta och en planlösning som både ger bättre arbetsflöden och möjliggör fortsatt framtida expansion. Bland annat har innertaket sänkts för förbättrad akustik, ett behovsstyrt ventilationssystem har installerats för att optimera energianvändningen och induktionshällar har satts in, för att minska onödig energiförbrukning i ett kök som är i drift dygnet runt.
– Vår kökspersonals idéer och insikter har varit avgörande för hur vi utformat det nya köket och är en av de främsta anledningarna till att vi valt att genomföra detta. Det handlar inte bara om att möta dagens behov eller ta nästa steg in i framtiden, utan lika mycket om att skapa en arbetsmiljö där våra medarbetare trivs, mår bra och har rätt förutsättningar för att skapa framtidens matglädje och fortsätta leverera den höga kvalitet som genomsyrar alla våra erbjudanden, säger Karl Persson, food & beverages manager på Grand Hôtel Stockholm.