23948sdkhjf

Finalisterna klara till SM Unga Bagare 2012

Nu är årets finalister till SM Unga Bagare utsedda. Landets tolv mest imponerande unga bagartalanger gör upp om titeln den 28 mars i Göteborg. Samtliga tävlingsbidrag visas upp för allmänheten i shoppingcentret Nordstan.
SM Unga Bagare är en tävling för deltagare under 23 år och arrangeras för 22:a året i rad för att skapa intresse för bagaryrket bland yngre samt att visa upp det kreativa hantverket bakom bröd.
– SM Unga Bagare bidrar till att höja kompetensen inom bageribranschen. Under tävling sporras de unga bagarna att utveckla sina kreativa och tekniska talanger och får samtidigt visa upp sitt hantverk för allmänheten. Årets finalister är riktigt vassa så jag ser fram mot en spännande tävling, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som är huvudarrangör av SM Unga Bagare.

Varje tävlande bakar, efter egna recept, 4x15 franskbrödsbullar, 4x15 vetebrödsbullar, 4x15 wienerbröd, 3+6 matbröd samt ett dekorbröd eller en tårta. Klockan 12.00 ställs bakverken ut i shoppingcentrat Nordstan och en jury bedömer kreativitet, smak, färg och form på bakverken.
Ettan och tvåan i SM vinner en inspirationsresa till en europeisk storstad tillsammans med andra framgångsrika talanger inom bageribranschen. SM Unga Bagare är även en uttagstävling till Bagarlandslagets juniorlag. Ettan till fyran blir uttagna till landslaget som i höst ska tävla i de Europeiska Mästerskapen för unga bagare i Rouen i Frankrike.

De tolv tävlande i SM Unga Bagare 2012 är:
1. Ellen Axeborg, 20 år, på Strömssons Drive-In Conditori i Kalmar
2. Andreas Brügge, 22 år, på Albert & Jack’s i Stockholm
3. Linn Danielsson, 19 år, på Valhallabageriet i Stockholm
4. Karolina Hedlund, 20 år, från Yrkeshögskolan för bagare & konditorer i Göteborg
5. Cecilia Holmgren, 20 år, på Brynolf Bagare i Västerås
6. Tobias Jadberg, 20 år, på Riddarbageriet i Stockholm
7. Marie Jansson, 21 år, på Ritz konditori i Vetlanda
8. Didrik Persson, 20 år, från Yrkeshögskolan för bagare & konditorer i Kristianstad
9. Patrik Sundin, 21 år, från Yrkeshögskolan för bagare & konditorer i Kristianstad
10. Emil Söderlind, 21 år, på Konditori Rosetten i Taberg
11. Susanna Söderman, 21 år, på With Brød och Kaffe i Tønsberg, Norge
12. Kim Westerling, 20 år, på Ica Maxi i Köping
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066