Fyra finalister klara i Pizza-SM

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Efter en stenhård semifinal är Narin Yusein från Kristianstad, Niclas Lundevall, Pepe Massimilliano och Matteo Bizzaro, alla Stockholm, är finalister i Pizza-SM 2016. Finalen avgörs idag på GastroNord klockan 14.

Åtta stycken gjorde igår upp om fyra finalplatser i Pizza-SM. Det blev en stenhård tävling där juryn hade ett tufft jobb att plocka ut fyra finalister. Efter noggran räkning av jurypoängen för alla deltagare, gick följande fyra till final:
Narin Yusein, Nicklas Lundevall, Pepe Massimilliano och Matteo Bizzaro. Narin har en egen pizzeria i Kristianstad, Niclas Lundevall jobbar som köksmästare på restaurang Asplund i Solna, Pepe Massimilliano och Matteo Bizzaro jobbar båda på Giro Pizzeria i Stockholm.

De åtta som är med i semifinalen var:
1. Amir Bozaghian, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå
2. Zana Aziz Mohammed, Pizzeria Massimo, Norrköping
3. Zeki Hanouch, Hageby Pizzeria, Norrköping
4. Jonny Yuksel, I love Pizza, Göteborg
5. Pepe Massimiliano, Giro Pizzeria, Stockholm
6. Matteo Bizzaro, Giro Pizzeria, Stockholm
7. Narin Yusein, Narins Pasta & Pizza, Kristianstad
8. Niclas Lundewall, Restaurang Asplund, Solna

I finalen tävlar finalisterna med två pizzor, en klassisk utifrån en ingredienskorg och en egenkomponerad. De tävlande kommer i finalen att bedömas av några av de ledande kockarna i landet. Här finns bland andra Melker Andersson, F12 Gruppen, Ulrika Brydling, Johan Åkerberg, Tony Gerasovski, vinnare av Pizza-SM 2011, samt Mike Arwblom, välmeriterad pizzakock med flera internationella utmärkelser. Mike Arwblom är också en flitigt anlitad domare i internationella sammanhang.

I samband med finalen, när juryn sammanträder, kommer en av världens främsta på pizza-akrobatik att visa sina konster. Hon heter Missy Asink och kommer från USA. För de vågade i publiken kommer Missy även att lära ut några av sina konster.

Fakta om tävlingen:
Final 27 april, kl 14 på GastroNords tävlingsarena.

Mer information om tävlingen finns på www.pizza-sm.se


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Nyhetsbrev

Fler än fyrtio nya caféer

Arkiv

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Napolitansk pizzeria öppnar på Östermalm

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Nytt franskt pris till Picadeli

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Findus blir delägare i Toppfrys

Sänd till en kollega

0.13