23948sdkhjf

Fyra finalister klara i Pizza-SM

Efter en stenhård semifinal är Narin Yusein från Kristianstad, Niclas Lundevall, Pepe Massimilliano och Matteo Bizzaro, alla Stockholm, är finalister i Pizza-SM 2016. Finalen avgörs idag på GastroNord klockan 14.
Åtta stycken gjorde igår upp om fyra finalplatser i Pizza-SM. Det blev en stenhård tävling där juryn hade ett tufft jobb att plocka ut fyra finalister. Efter noggran räkning av jurypoängen för alla deltagare, gick följande fyra till final:
Narin Yusein, Nicklas Lundevall, Pepe Massimilliano och Matteo Bizzaro. Narin har en egen pizzeria i Kristianstad, Niclas Lundevall jobbar som köksmästare på restaurang Asplund i Solna, Pepe Massimilliano och Matteo Bizzaro jobbar båda på Giro Pizzeria i Stockholm.

De åtta som är med i semifinalen var:
1. Amir Bozaghian, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå
2. Zana Aziz Mohammed, Pizzeria Massimo, Norrköping
3. Zeki Hanouch, Hageby Pizzeria, Norrköping
4. Jonny Yuksel, I love Pizza, Göteborg
5. Pepe Massimiliano, Giro Pizzeria, Stockholm
6. Matteo Bizzaro, Giro Pizzeria, Stockholm
7. Narin Yusein, Narins Pasta & Pizza, Kristianstad
8. Niclas Lundewall, Restaurang Asplund, Solna

I finalen tävlar finalisterna med två pizzor, en klassisk utifrån en ingredienskorg och en egenkomponerad. De tävlande kommer i finalen att bedömas av några av de ledande kockarna i landet. Här finns bland andra Melker Andersson, F12 Gruppen, Ulrika Brydling, Johan Åkerberg, Tony Gerasovski, vinnare av Pizza-SM 2011, samt Mike Arwblom, välmeriterad pizzakock med flera internationella utmärkelser. Mike Arwblom är också en flitigt anlitad domare i internationella sammanhang.

I samband med finalen, när juryn sammanträder, kommer en av världens främsta på pizza-akrobatik att visa sina konster. Hon heter Missy Asink och kommer från USA. För de vågade i publiken kommer Missy även att lära ut några av sina konster.

Fakta om tävlingen:
Final 27 april, kl 14 på GastroNords tävlingsarena.

Mer information om tävlingen finns på www.pizza-sm.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069