23948sdkhjf

Flerspråkiga namnskyltar på Axfood Snabbgross

För utlandsfödda som driver restauranger blir det nu lite enklare att handla på Axfood Snabbgross. Butikskedjan har infört nya namnskyltar som visar vilka språk personalen talar.
Hiwa Bakhtiyar och hans föräldrar flydde till Sverige 1990. Nu, 27 år senare, jobbar han på Axfood Snabbgross i Solna. Förutom svenska talar han även kurdiska, persiska och engelska. Något som nu visas på namnbrickan.
– Hemma pratade vi kurdiska och från tv:n lärde jag mig persiska som jag i dag också pratar flytande, säger Hiwa Bakhtiyar.

Av de cirka 40 anställda i butiken har i stort sett alla köpt idéen, något som glädjer butikschefen Sandra Holmström.
– Över 85 procent av våra kunder här har utländsk bakgrund och vissa inte pratar inte svenska. För dem är detta oerhört uppskattat, säger hon.

Förutom Hiwa, som pratar kurdiska och persiska, finns medarbetare i butiken som kan spanska, arabiska, finska och tyska. Ja, till och med madinka.
Namnskyltarna ändras i samtliga 22 av Axfood Snabbgross butiker men än så länge finns inga planer på att införa samma koncept på Axfoods övriga butikskedjor.

– Vi börjar med Axfood Snabbgross så får vi se. Det är inte alls omöjligt att vi med tiden utvecklar till fler, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064