23948sdkhjf

Flerspråkiga namnskyltar på Axfood Snabbgross

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

För utlandsfödda som driver restauranger blir det nu lite enklare att handla på Axfood Snabbgross. Butikskedjan har infört nya namnskyltar som visar vilka språk personalen talar.

Hiwa Bakhtiyar och hans föräldrar flydde till Sverige 1990. Nu, 27 år senare, jobbar han på Axfood Snabbgross i Solna. Förutom svenska talar han även kurdiska, persiska och engelska. Något som nu visas på namnbrickan.
– Hemma pratade vi kurdiska och från tv:n lärde jag mig persiska som jag i dag också pratar flytande, säger Hiwa Bakhtiyar.

Av de cirka 40 anställda i butiken har i stort sett alla köpt idéen, något som glädjer butikschefen Sandra Holmström.
– Över 85 procent av våra kunder här har utländsk bakgrund och vissa inte pratar inte svenska. För dem är detta oerhört uppskattat, säger hon.

Förutom Hiwa, som pratar kurdiska och persiska, finns medarbetare i butiken som kan spanska, arabiska, finska och tyska. Ja, till och med madinka.
Namnskyltarna ändras i samtliga 22 av Axfood Snabbgross butiker men än så länge finns inga planer på att införa samma koncept på Axfoods övriga butikskedjor.

– Vi börjar med Axfood Snabbgross så får vi se. Det är inte alls omöjligt att vi med tiden utvecklar till fler, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Nyhetsbrev

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Arkiv

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Invigning av NK:s nya saluhall

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Mackmyra behöver pengar

Vigårda till Västerås

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.186