23948sdkhjf

Ikea i matsvinnsprojekt

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Våglösning ska halvera matavfallet hos Ikea Food Services.

Genom en våglösning med pekskärm mäts och rapporteras matavfall i IKEA restauranger, bistros och Swedish Food Markets och tanken är att den insamlade datan på sikt ska hjälpa till att förhindra att mat kastas bort.

Läs också: Ikea Food services lanserar globala inköpskriterier

Ikea Food Services har som mål att i augusti 2020 ha minskat matavfallet med 50 procent. Vid utgången av maj ingick 84 varuhus i det nya matavfallsystemet och hittills har projektet resulterat i 79 200 kg mindre matavfall. I ett pressmeddelande skriver Ikea Food Services att projektet även lett till att personalen vidtar åtgärder även på hemmaplan för att minska matavfallet.

– Det är väldigt glädjande att se de första resultaten av initiativet Mat är värdefullt! Tack vare engagerade medarbetare och våglösningen ser vi upp till en 30 procents reduktion av matavfallet efter bara några månader. Jag följer utvecklingen nära och hoppas det kan uppmuntra andra att börja tänka på mat som den värdefulla resurs det är, säger Michael La Cour, vd på IKEA Food Services.

La Cour är även ledamot av Champions 12.3-koalitionen som är ett ett partnerskap mellan ledare från regeringar, företag, internationella organisationer, forskningsinstitut och det civila samhället för att påskynda takten mot att uppnå målen för hållbar utveckling.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dole säljer i Sverige och Finland

De kan kombinera mat och dryck

Tre kaféer och restauranger i Stockholm nominerade i kategorin Årets kombo i Fast Food Awards.

Så många luncher och middagar är vegetariska

Så ska Espresso House minska svinnet

Kafékedja i rikstäckande samarbete med maträddarapp.

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Burgerkedja med eldskärm

Nyhetsbrev

Lanserar ersättning för plastsugrör

Arkiv

Med fokus på konferens

Ny Sushi Yama i Linköping

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

3

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Sia glass byter vd

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.165