23948sdkhjf

Ikea Food services lanserar globala inköpskriterier

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Krav för kycklingproduktion först ut när Ikea Food services lanserar program för hållbart jordbruk.

Ikea Food services, som utvecklar sortimentet globalt för varuhuskedjans restauranger och livsmedelsförsäljning, inför något man kallar Better-program. Syftet är att sätta upp kriterier för alla inköp av ägg, kyckling, fläsk, nötkött, mjölkprodukter och lax som i sin tur ska skapa ett mer hållbart jordbruk.

Programmen har tagits fram med hjälp av experter, ideella organisationer och leverantörer, och målet är att alla inköpen ska följa kriterierna i dessa från år 2025.

Första programmet riktar in sig på kyckling, där man sätter upp en rad globala inköpskrav på kycklingproduktionen. I programmet ingår bland annat utrymmeskrav och förbättrade miljöer för kycklingarna, samtidigt som man lägger kravet att antibiotika inte får användas rutinmässigt. Utöver gårdskriterierna kommer även kriterier för slakt och transport att införas.

Läs också: Ikea i matsvinnsprojekt

– Efter två års forskning och utveckling är jag väldigt glad över att vi nu kan presentera vårt "Better Chicken"-program, det första av våra hållbara jordbruksalternativ för lantbruksdjur, som visar vårt engagemang för att driva på förändringar inom livsmedelsindustrin, säger Jacqueline Macalister, health and sustainability manager för Ikea Food services, i ett pressmeddelande.

Programmet rullas först ut i de för Ikea största regionerna – Nordamerika, Europa och Asien-Stillahavsregionen – där ytterligare kunskap och erfarenheter kommer ligga till grund för införandet i resten av regionerna. Man förväntar sig dock att alla regioner följer programmen år 2025.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Arkiv

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Från Sturehof till Taverna Brillo

Hon byter jobb inom Svenska Brasserier och blir restaurangchef på restaurangen vid Stureplan.

Hotell ingår samarbete med Foodloopz

Så ska Clarion Hotel Stockholm minska matsvinnet.

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Götgatsbacken för burgerkedja

Wallmans Group tappar vd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.184