23948sdkhjf

Här är butiken som gör sushisuccé

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Ica-handlarens sushiförsäljningen är en snabb framgång.

– Vi är helt tagna på sängen. Vi har sålt slut i stort sett varje dag. Leverantören klarade inte av att leverera längre så i dag är det tyvärr tomt. Men de jobbar för högtryck och imorgon får vi sushi igen, berättar Ica-handlaren Pär Sjöström för Norrbottens Affärer.

Läs också: Max kan vinna åtråvärt hederspris

Pär Sjöström driver Ica Supermarket i Luleå och det var i tisdags den 13 juni som de första bitarna från företaget Kalasmat i Luleå levererades och kunderna tog till sig dem snabbt.

Det är inte första gången butiken i Luleå Centrum försöker sig på nya måltidskoncept men få har varit så här framgångsrika.

– Jag var först ut med salladsbaren i Luleå och man kan säga att det är samma respons på den här satsningen. Helt otroligt, jag har inte varit med om något sånt här på väldigt många år, säger Pär Sjöström till Norrbottens Affärer.

Slutförsäljningen av sushin är något hoppas Pär Sjöström att undvika i framtiden, framöver ska Lueleåborna kunna få sushi alla dagar i veckan.

– Sushin görs bara några timmar innan den säljs i butiken och håller hög kvalité. Vi erbjuder de traditionella bitarna, men även två vegetariska alternativ, säger Pär Sjöström till Norrbottens Affärer.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Arkiv

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Från Sturehof till Taverna Brillo

Hon byter jobb inom Svenska Brasserier och blir restaurangchef på restaurangen vid Stureplan.

Hotell ingår samarbete med Foodloopz

Så ska Clarion Hotel Stockholm minska matsvinnet.

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Götgatsbacken för burgerkedja

Wallmans Group tappar vd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.144