Här är butiken som gör sushisuccé

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Ica-handlarens sushiförsäljningen är en snabb framgång.

– Vi är helt tagna på sängen. Vi har sålt slut i stort sett varje dag. Leverantören klarade inte av att leverera längre så i dag är det tyvärr tomt. Men de jobbar för högtryck och imorgon får vi sushi igen, berättar Ica-handlaren Pär Sjöström för Norrbottens Affärer.

Läs också: Debut för svamp med extra D-vitamin

Pär Sjöström driver Ica Supermarket i Luleå och det var i tisdags den 13 juni som de första bitarna från företaget Kalasmat i Luleå levererades och kunderna tog till sig dem snabbt.

Det är inte första gången butiken i Luleå Centrum försöker sig på nya måltidskoncept men få har varit så här framgångsrika.

– Jag var först ut med salladsbaren i Luleå och man kan säga att det är samma respons på den här satsningen. Helt otroligt, jag har inte varit med om något sånt här på väldigt många år, säger Pär Sjöström till Norrbottens Affärer.

Slutförsäljningen av sushin är något hoppas Pär Sjöström att undvika i framtiden, framöver ska Lueleåborna kunna få sushi alla dagar i veckan.

– Sushin görs bara några timmar innan den säljs i butiken och håller hög kvalité. Vi erbjuder de traditionella bitarna, men även två vegetariska alternativ, säger Pär Sjöström till Norrbottens Affärer.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Norsk citronläsk retar Coca-Cola

Glada dagar för stadskärnorna

Med fokus på fisk och grönt

Kock- och krögarduo inviger två nya restauranger i Gallerian i Stockholm i oktober.

Så ska Max minska klimatutsläppen

Stureplansgruppen öppnar app-restaurang

Här öppnar restaurangkoncernen konceptet Taqueria med mexikansk snabbmat.

Ännu ett franskt pris till Picadeli

Nyhetsbrev

Årets första hummer näst dyrast

Arkiv

Retrotrend ritar om kartan för ölproducenter

Delstaten Oregon har introducerat en ny glasflaska som kan omdefiniera hur öl ska drickas i hela USA. Flaskans hemlighet? Den är standardiserad och kan återanvändas.

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Ny hos Poppels

Växtbaserat på gourmetnivå

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.168