Här är butiken som gör sushisuccé

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Ica-handlarens sushiförsäljningen är en snabb framgång.

– Vi är helt tagna på sängen. Vi har sålt slut i stort sett varje dag. Leverantören klarade inte av att leverera längre så i dag är det tyvärr tomt. Men de jobbar för högtryck och imorgon får vi sushi igen, berättar Ica-handlaren Pär Sjöström för Norrbottens Affärer.

Läs också: Debut för svamp med extra D-vitamin

Pär Sjöström driver Ica Supermarket i Luleå och det var i tisdags den 13 juni som de första bitarna från företaget Kalasmat i Luleå levererades och kunderna tog till sig dem snabbt.

Det är inte första gången butiken i Luleå Centrum försöker sig på nya måltidskoncept men få har varit så här framgångsrika.

– Jag var först ut med salladsbaren i Luleå och man kan säga att det är samma respons på den här satsningen. Helt otroligt, jag har inte varit med om något sånt här på väldigt många år, säger Pär Sjöström till Norrbottens Affärer.

Slutförsäljningen av sushin är något hoppas Pär Sjöström att undvika i framtiden, framöver ska Lueleåborna kunna få sushi alla dagar i veckan.

– Sushin görs bara några timmar innan den säljs i butiken och håller hög kvalité. Vi erbjuder de traditionella bitarna, men även två vegetariska alternativ, säger Pär Sjöström till Norrbottens Affärer.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.176