23948sdkhjf

Restaurangakademin med ny kreativ ledare

Hon ska ansvara kreativt för organisationens utbildningar inom dryck och matsalsarbete.

Krögaren, sommelieren och vinskribenten Ulrika Karlsson är ny kreativ ledare för Restaurangakademiens utbildningar inom dryck och matsalarbete. Hon tillträder i höst och efterträder Magnus Svensson som efter tio år valt att lämna posten. Fredrik Eriksson fortsätter som kreativ ledare för Restaurangakademiens långsiktiga strategier och som styrelseledamot.

Ulrika Karlsson driver till vardags Krakas Krog på Gotland och framtida Niehku Mountain Villa i Riksgränsen. Därtill är hon vinskribent i Livets Goda. Hon ska framförallt sörja för att utveckla och säkerställa hög kvalitet på utbildningarna. Hon undervisar sedan tidigare hos Restaurangakademin.

Det känns som en fantastisk möjlighet att få påverka redan på utbildningsstadiet för kommande kollegor. Utbildning har alltid legat mig varmt om hjärtat och Restaurangakademien är både ledande i branschen och en plats som banar för utveckling, säger Ulrika Karlsson i en kommentar.

Ulrika Karlsson är utbildad Fil kand. i restaurang- och måltidskunskap samt sommelier vid Restauranghögskolan i Grythyttan. Hon har tilldelats utmärkelser som Guldbrickan och Gotlands största talang 2015.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126