23948sdkhjf

Här är finalisterna i Restauranggalan

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Nu är finalisterna till Restaurangalan utsedda och vinnarna i 17 kategorier koras under galakvällen den 16 oktober på Cirkus i Stockholm.

16 oktober äger Restauranggalan rum för tionde gången i ordningen och under galakvällen ska inte mindre än 17 vinnare koras.

Bland många finalister finns kocken Frida Ronge, restaurang Fäviken Magasinet i Järpen, Mathias Dahlgrens Rutabaga i Stockholm, Penny & Bill i Stockholm, Raw Food i Malmö, Sturehof i Stockholm, Sjömagasinet i Göteborg, Furillen i Lärbro på Gotland och krögaren Daniel Crespi.

– I år har vi två nya kategorier Årets Bästa Bordprofil och Årets Arbetsplats. Med dessa utmärkelser vill Restauranger& Storkök poängtera det långsiktiga perspektivet och betydelsen av förebilder, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör, Restauranger & Storkök som arrangerar Restauranggalan i en kommentar.

I tre kategorier tillkännages vinnaren under galakvällen och det är i de nya kategorierna Årets Arbetsplats, Året Bästa-Bord-Profil samt i kategorin Årets Hederspris.

Finalisterna Restauranggalan 2017

Årets Barkoncept

Penny & Bill, Stockholm

Stranger – The Spirits Bureau, Göteborg

Tak, Stockholm

Årets Framtidslöfte

Fabian Olli-Johansson

Mimmi Selin

Signe Åberg

Årets Hållbara Krog

Agrikultur, Stockholm 

Fäviken Magasinet, Järpen

Kalf & Hansen, Stockholm

Årets Hälsokoncept

Raw food, Malmö

Le Nom, Stockholm

Open new door, Göteborg

Årets Innovatör

Food Tech

Karma

Petter Stordalen och Frida Ronge

Årets Klassiker

Rut på Skäret, Skäret

Sjömagasinet, Göteborg

Sturehof, Stockholm

Årets Krog

Aloë, Älvsjö

Lilla Ego, Stockholm

SK Mat & Människor, Göteborg

Årets Kroginteriör

Blå tåget

Furillen, Lärbro

Malmö Saluhall, Malmö

Årets Krögare

Daniel Crespi

Erik och Nils Molinder

Nina Kristensson

Årets Kulturrestaurang


Kleins mat på Katrinetorp, Malmö

Restaurang Syltan, Vandalorum, Värnamo

Vatten, Restaurang & Kafé, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn

Årets Leverantör

Ecolab

Rational

Smörgåsbord

Årets Matsalsteam

Adam/Albin, Stockholm

Hotell Borgholm, Borgholm

Rolfs Kök, Stockholm

Årets Smakskapare

Frida Ronge, Tak, Stockholm

Lasse och Pia Schönemyr, Äkta Rök

Mathias Dahlgren, Rutabaga, Stockholm

Årets Sommelier

Benjamin Hill, Sjömagasinet, Göteborg

Emma Ziemann, Thörnströms Kök, Göteborg

Erik Schneider, L’Enotecha, Malmö



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Sibylla där två vägar möts

20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag för ny restaurang.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor är från Göteborg

Desserten ”Slänggungan” imponerade särskilt på juryn.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Nyhetsbrev

Bro Burger öppnar nytt

Arkiv

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Nu stundar premiär för Restaurang Nationalmuseum

Krögaren och kocken Fredrik Eriksson i startgroparna för att öppna nya restaurangen som blir hans tredje i Stockholm.

Gör upp om godaste och mest innovativa smörgåsen

De får uppdrag av Jordbruksverket att öka eko-kunskapen i offentlig sektor

"Det är fantastiskt roligt"

Löfbergs startar kaffeuppropet "Drick upp"

Bolaget vill minska svenskarnas kaffeslöseri.

Storslam för Sverige i Gröt-VM

Plockade hem två förstaplaceringar.

Matsalsnestor firar jämnt

En legend inom svenskt restaurangliv, Uno Hedman, fyller 90 år i dag den 5 oktober.

Snart dags för Restauranggalan

Nedräkningen har börjat och om knappt två veckor vet vi vilka 17 som tar hem vinsten i årets upplaga av Restauranggalan. Här är finalisterna.

Sju miljoner bullar under en dag

Fem kvinnor i konditorfinal

Smakteam ska hjälpa Gibrand nå pallplats

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.154