23948sdkhjf

Nu öppnar Tekniska by Pontus

Museet och krögaren öppnar restaurang.

Imorgon lördag 7 oktober öppnar Tekniska by Pontus som blir restaurangdel till Tekniska museet i Stockholm.

Restaurangen är en satsning av Tekniska museet i samarbete med Pontus Frithiof, Thomas Dahlstedt och Nordrest där hållbarhet är det genomgående temat med en meny där det gröna står i centrum.

– Tekniska by Pontus är ett roligt och viktigt uppdrag eftersom gästerna främst är barn och unga, som behöver bra energi för att orka hela dagen och få bra idéer. Köket är ju labbet vi alla har hemma och här hos oss får besökarna ta del av matlagningsprocessen och hållbarhetsarbetet. Genom de innovativa lösningarna som visar hur viktigt det är med bra mat som gör gott för miljön vill vi inspirera andra, säger Pontus Frithiof ägare och grundare Pontus Group i ett pressmeddelande.

Restaurangen kommer, liksom museet att vara en lärorik upplevelse för framförallt barn som utgör ungefär hälften av besökarna.

Grönskande odlingsväggar påminner om matens ursprung. Mätare visar tydligt hur mycket energi och vatten som gått åt den senaste månaden och jämför det med tidigare. Vid diskinlämningen hurrar en glad pixelfigur för den som inte lämnat någon mat kvar på tallriken. I köket arbetar en maskin med att göra matavfall till näringsrik mull, som besökaren sedan kan få med sig hem – perfekt för att odla nya grönsaker med.

– De flesta av våra besökare är barn och unga. Det är deras framtid vi pratar om. Vi vet att de vill bidra med lösningar på vår tids utmaningar. För dom är det på riktigt. Teknik och naturvetenskap är ofta en del av lösningen. Det finns så mycket positivt att göra, säger Peter Skogh, museidirektör på Tekniska museet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.313