Nu öppnar Tekniska by Pontus

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Museet och krögaren öppnar restaurang.

Imorgon lördag 7 oktober öppnar Tekniska by Pontus som blir restaurangdel till Tekniska museet i Stockholm.

Läs också: Flygplatslounge kan få pris

Restaurangen är en satsning av Tekniska museet i samarbete med Pontus Frithiof, Thomas Dahlstedt och Nordrest där hållbarhet är det genomgående temat med en meny där det gröna står i centrum.

– Tekniska by Pontus är ett roligt och viktigt uppdrag eftersom gästerna främst är barn och unga, som behöver bra energi för att orka hela dagen och få bra idéer. Köket är ju labbet vi alla har hemma och här hos oss får besökarna ta del av matlagningsprocessen och hållbarhetsarbetet. Genom de innovativa lösningarna som visar hur viktigt det är med bra mat som gör gott för miljön vill vi inspirera andra, säger Pontus Frithiof ägare och grundare Pontus Group i ett pressmeddelande.

Restaurangen kommer, liksom museet att vara en lärorik upplevelse för framförallt barn som utgör ungefär hälften av besökarna.

Grönskande odlingsväggar påminner om matens ursprung. Mätare visar tydligt hur mycket energi och vatten som gått åt den senaste månaden och jämför det med tidigare. Vid diskinlämningen hurrar en glad pixelfigur för den som inte lämnat någon mat kvar på tallriken. I köket arbetar en maskin med att göra matavfall till näringsrik mull, som besökaren sedan kan få med sig hem – perfekt för att odla nya grönsaker med.

– De flesta av våra besökare är barn och unga. Det är deras framtid vi pratar om. Vi vet att de vill bidra med lösningar på vår tids utmaningar. För dom är det på riktigt. Teknik och naturvetenskap är ofta en del av lösningen. Det finns så mycket positivt att göra, säger Peter Skogh, museidirektör på Tekniska museet.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172