23948sdkhjf

Veganska produktionen samlas i Eslöv

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Orklas veganska varumärke ökar kraftigt.

Orkla Foods Sveriges veganska varumärke Anamma har vuxit med nästan 50 procent det senaste året och för att klara av efterfrågan samlar företaget nu ihop all produktion i Eslö.

Läs också: Ny ordförande i DLF

Fram tills nu har produktionen skett i Simrishamn och Eslöv men från och med sommaren 2018 ska flytten ske i etapper till Eslöv.

– Det är mycket glädjande att se att konsumenterna uppskattar vårt veganska sortiment från Anamma. För att möta den höga efterfrågan av produkterna måste vi öka produktionskapaciteten. Därför har vi tagit beslutet att samla all tillagning till ett produktionsområde i Eslöv, säger Henrik Julin, verkställande direktör Orkla Foods Sverige i ett pressmeddelande.

Idag arbetar totalt cirka 285 personer i Eslöv och totalt 20 arbetare i Simrishamn kommer att beröras av flytten.

Mer om:Anamma |Orkla |veganskt
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.146