23948sdkhjf

Orkla köper ännu en pizzakedja

Med polska Da Grasso ingår 860 pizzaställen runt om i Europa i Orklas växande pizzaportfölj.

Den norska livsmedelskoncernen Orkla fortsätter att samla på sig pizzakedjor. 

Orkla köpte den finländska kedjan Kotipizza 2019 och blev förra sommaren storägare i en av Nederländernas ledande pizzakedjor, New York Pizza. Med Orkla som ägare har New York Pizza sedan förvärvat tre tyska pizzakedjor; Stückwerk, Flying Pizza och Pizza Planet.

I nästa stora pizzaaffär köper nu Orkla 74 procent av Da Grasso, som är en av Polens ledande franchisekedjor med 193 pizzerior runt om i landet. Kedjan, som grundades 1996, hade under 2021 en omsättning på 53 miljoner euro.

Da Grasso ägs av grundaren Karolina Rozwandowicz (95 procent) och vd Magdalena Piróg (5 procent). Båda kommer fortsätta att vara aktieägare i partnerskapet med Orkla.

– Da Grasso är ett välskött företag som byggt en imponerande position på den växande polska pizzamarknaden. Vi är mycket nöjda över att gå ihop med grundaren och vd:n för Da Grasso för att fortsätta utveckla konceptet och utvidga nätverket, kommenterar Thomas Ljungqvist, executive vice president och vd för Orkla Consumer & Financial Investments.

Med Da Grasso inräknat kommer Orklas nätverk att bestå av totalt 860 pizzaställen. 

– Genom ett närmare samarbete med vår existerande pizzaplattform är vi säkra på att vi kommer att bygga en ännu starkare affär på vägen mot att bli en av de ledande pizzafranchise-företagen i Europa, säger Thomas Ljungqvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093