23948sdkhjf

Prova ljuvlig saffranspizza

| Av Magnus Johansson | Tipsa redaktionen

R&S Restauranger och Storkök bjuder på ett recept på saffranspizza signerat Magnus Johansson.

Alla årstider har verkligen sin charm. Så ävendenna tid när trädgården är städad vitlöken i jorden, häcken är hyfsat ansad och man kan med gottsamvete tända en brasa och njuta av en god bok.

I slutet av oktober lägger jag alltid in min saffran mortlar den med råsocker och tillsätter renat brännvin och lite sockerlag och så får det mogna tills det är dags att baka med den, känns som det är starten på julens alla bak och njutningar.

Jag har även ett härligt recept på saffran där jag på sommaren alltid fyller min romkruka med goda kryddor och massor av bär samt rom och socker. Detta får sedan stå ända fram till advent eller jul och dra till sig massor av smak av kryddorna och romen sedan är det bara att njut

Saffranspizza med vaniljkräm och rommarinerade bär och riven vit choklad

Ingredienser vaniljkräm:

250 gr mjölk

1/2 vaniljstång

50 gr råsocker

60 gr äggula

20 gr maizena

5 gr smör

Gör så här:

Koka samman allt utom smöret till en fast och smidig kräm och tillsätt smöret på slutet och häll ut på ett bleck och låt svalna under plast i kylskåp.

Fördeg:

500 g (5 dl) mjölk, rumstempererad

500 g (ca 8 dl) vetemjöl

40 g jäst

200 g (drygt 2 dl) strösocker

1 g saffran som fått dra i konjak eller vodka

Tillsätt detta efter första jäsningen

1 tsk salt

500 g (ca 8 dl) vetemjöl special

200 g smörrumstempererat, om det är osaltat öka mängden salt i receptet något

Gör så här:

Se till att alla ingredienser till fördegen är rumsvarma. Blanda ihop mjölk, vetemjöl, jäst, socker och saffran på låg effekt i

köksmaskinen i 15 min, låt jäsa övertäckt i cirka 30 min.

Efter jäsning:

1. Tillsätt vetemjöl och salt till fördegen och bearbeta väl till en seg och elastisk deg.

2. Knåda in rumstempererat smör i degen, lite i taget.

3. Forma degen till runda bollar cirka 100 g/st

4. Kavlas ut degen tunna som pizzor.

5. Lägg på bakplåtspapper lika stora som en pizza och låt jäsa cirka en timme beroende på om ni har kallt degspad eller

rumsvarmt.

6. Spritsa på vaniljkräm på pizzan, grädda pizzorna i 270 grader varmluft i cirka 5-8 minuter, så de har gyllenbrun och vacker

färg.

7. Tag ut och lägg på till exempel rommarinerade bär, riv på lite vit choklad och toppa med glass som är gjord på sommarens

bästa bär.

8. Servera direkt och njut.

Med hopp om en härlig jul och vinter



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Sibylla där två vägar möts

20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag för ny restaurang.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor är från Göteborg

Desserten ”Slänggungan” imponerade särskilt på juryn.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Nyhetsbrev

Bro Burger öppnar nytt

Arkiv

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Nu stundar premiär för Restaurang Nationalmuseum

Krögaren och kocken Fredrik Eriksson i startgroparna för att öppna nya restaurangen som blir hans tredje i Stockholm.

Gör upp om godaste och mest innovativa smörgåsen

De får uppdrag av Jordbruksverket att öka eko-kunskapen i offentlig sektor

"Det är fantastiskt roligt"

Löfbergs startar kaffeuppropet "Drick upp"

Bolaget vill minska svenskarnas kaffeslöseri.

Storslam för Sverige i Gröt-VM

Plockade hem två förstaplaceringar.

Matsalsnestor firar jämnt

En legend inom svenskt restaurangliv, Uno Hedman, fyller 90 år i dag den 5 oktober.

Snart dags för Restauranggalan

Nedräkningen har börjat och om knappt två veckor vet vi vilka 17 som tar hem vinsten i årets upplaga av Restauranggalan. Här är finalisterna.

Sju miljoner bullar under en dag

Fem kvinnor i konditorfinal

Smakteam ska hjälpa Gibrand nå pallplats

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.185