23948sdkhjf

Prova ljuvlig saffranspizza

| Av Magnus Johansson | Tipsa redaktionen

R&S Restauranger och Storkök bjuder på ett recept på saffranspizza signerat Magnus Johansson.

Alla årstider har verkligen sin charm. Så ävendenna tid när trädgården är städad vitlöken i jorden, häcken är hyfsat ansad och man kan med gottsamvete tända en brasa och njuta av en god bok.

I slutet av oktober lägger jag alltid in min saffran mortlar den med råsocker och tillsätter renat brännvin och lite sockerlag och så får det mogna tills det är dags att baka med den, känns som det är starten på julens alla bak och njutningar.

Jag har även ett härligt recept på saffran där jag på sommaren alltid fyller min romkruka med goda kryddor och massor av bär samt rom och socker. Detta får sedan stå ända fram till advent eller jul och dra till sig massor av smak av kryddorna och romen sedan är det bara att njut

Saffranspizza med vaniljkräm och rommarinerade bär och riven vit choklad

Ingredienser vaniljkräm:

250 gr mjölk

1/2 vaniljstång

50 gr råsocker

60 gr äggula

20 gr maizena

5 gr smör

Gör så här:

Koka samman allt utom smöret till en fast och smidig kräm och tillsätt smöret på slutet och häll ut på ett bleck och låt svalna under plast i kylskåp.

Fördeg:

500 g (5 dl) mjölk, rumstempererad

500 g (ca 8 dl) vetemjöl

40 g jäst

200 g (drygt 2 dl) strösocker

1 g saffran som fått dra i konjak eller vodka

Tillsätt detta efter första jäsningen

1 tsk salt

500 g (ca 8 dl) vetemjöl special

200 g smörrumstempererat, om det är osaltat öka mängden salt i receptet något

Gör så här:

Se till att alla ingredienser till fördegen är rumsvarma. Blanda ihop mjölk, vetemjöl, jäst, socker och saffran på låg effekt i

köksmaskinen i 15 min, låt jäsa övertäckt i cirka 30 min.

Efter jäsning:

1. Tillsätt vetemjöl och salt till fördegen och bearbeta väl till en seg och elastisk deg.

2. Knåda in rumstempererat smör i degen, lite i taget.

3. Forma degen till runda bollar cirka 100 g/st

4. Kavlas ut degen tunna som pizzor.

5. Lägg på bakplåtspapper lika stora som en pizza och låt jäsa cirka en timme beroende på om ni har kallt degspad eller

rumsvarmt.

6. Spritsa på vaniljkräm på pizzan, grädda pizzorna i 270 grader varmluft i cirka 5-8 minuter, så de har gyllenbrun och vacker

färg.

7. Tag ut och lägg på till exempel rommarinerade bär, riv på lite vit choklad och toppa med glass som är gjord på sommarens

bästa bär.

8. Servera direkt och njut.

Med hopp om en härlig jul och vinter

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tapas på svenskt vis på HaQ

Yux Mexican och Yuc Latasian följs av husmanskost på HaQ.

Östermalms saluhall – försenad och fördyrad

Renoveringen av Östermalmshallen 400 miljoner dyrare än planerat.

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

Nyhetsbrev

De kan bli bästa krog på White Guides gala

Arkiv

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.112