23948sdkhjf

Prova ljuvlig saffranspizza

| Av Magnus Johansson | Tipsa redaktionen

R&S Restauranger och Storkök bjuder på ett recept på saffranspizza signerat Magnus Johansson.

Alla årstider har verkligen sin charm. Så ävendenna tid när trädgården är städad vitlöken i jorden, häcken är hyfsat ansad och man kan med gottsamvete tända en brasa och njuta av en god bok.

I slutet av oktober lägger jag alltid in min saffran mortlar den med råsocker och tillsätter renat brännvin och lite sockerlag och så får det mogna tills det är dags att baka med den, känns som det är starten på julens alla bak och njutningar.

Jag har även ett härligt recept på saffran där jag på sommaren alltid fyller min romkruka med goda kryddor och massor av bär samt rom och socker. Detta får sedan stå ända fram till advent eller jul och dra till sig massor av smak av kryddorna och romen sedan är det bara att njut

Saffranspizza med vaniljkräm och rommarinerade bär och riven vit choklad

Ingredienser vaniljkräm:

250 gr mjölk

1/2 vaniljstång

50 gr råsocker

60 gr äggula

20 gr maizena

5 gr smör

Gör så här:

Koka samman allt utom smöret till en fast och smidig kräm och tillsätt smöret på slutet och häll ut på ett bleck och låt svalna under plast i kylskåp.

Fördeg:

500 g (5 dl) mjölk, rumstempererad

500 g (ca 8 dl) vetemjöl

40 g jäst

200 g (drygt 2 dl) strösocker

1 g saffran som fått dra i konjak eller vodka

Tillsätt detta efter första jäsningen

1 tsk salt

500 g (ca 8 dl) vetemjöl special

200 g smörrumstempererat, om det är osaltat öka mängden salt i receptet något

Gör så här:

Se till att alla ingredienser till fördegen är rumsvarma. Blanda ihop mjölk, vetemjöl, jäst, socker och saffran på låg effekt i

köksmaskinen i 15 min, låt jäsa övertäckt i cirka 30 min.

Efter jäsning:

1. Tillsätt vetemjöl och salt till fördegen och bearbeta väl till en seg och elastisk deg.

2. Knåda in rumstempererat smör i degen, lite i taget.

3. Forma degen till runda bollar cirka 100 g/st

4. Kavlas ut degen tunna som pizzor.

5. Lägg på bakplåtspapper lika stora som en pizza och låt jäsa cirka en timme beroende på om ni har kallt degspad eller

rumsvarmt.

6. Spritsa på vaniljkräm på pizzan, grädda pizzorna i 270 grader varmluft i cirka 5-8 minuter, så de har gyllenbrun och vacker

färg.

7. Tag ut och lägg på till exempel rommarinerade bär, riv på lite vit choklad och toppa med glass som är gjord på sommarens

bästa bär.

8. Servera direkt och njut.

Med hopp om en härlig jul och vinter

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Arkiv

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.163