Veganpizza nästa för Oumph

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Food for progress växtbaserade pizza startar i Sverige – men man siktar också utomlands. Medgrundaren: "Man kan säga så här: förpackningen har elva språk."

Svenska livsmedelsföretaget Food for progress gör en ny lansering kopplad till Oumph, bolagets mest kända produkt. Inom de närmsta veckorna kommer man ut med två varianter av en växtbaserad pizza, där Oumph används som topping.

De vedugnsgräddade pizzorna, som tillverkas i Italien med hjälp av en pizzaproducent i landet, kommer även bland annat med en ostliknande topping från grekiska producenten Violife. De två frysta pizzasorterna ska framöver finnas i Bergendahls City gross-butiker, ett hundratal Coop-butiker samt vissa av Icas butiker.

Hur kommer det se ut framöver – kommer ni att sikta utanför Sverige med produkten?

– Man kan säga så här: förpackningen har elva språk. "Better be prepared", säger Food for progress medgrundare Anna-Kajsa Lidell till Food Supply, och fortsätter:

– Vi börjar i Sverige med vår egen, sen har vi även en variant i Norge där vi gjort en co-branding med Norgesgruppen.

Enligt Anna-Kajsa Lidell "ser det ljust ut" för att pizzorna ska nå fler marknader inom kort, men att inget ännu är helt klart. Framförallt tänker man att de nya produkterna ska nå en ny kundgrupp, något som också inneburit att man lagt extra krut på förpackningen.

Läs också: Food for Progress rekryterar från Krav

– Gör man en god pizza som ser god ut så har vi en tro på att pizza-publiken – som inte alls är den som är orienterad på växtbaserat från utgångsläget – blir sugen på att prova. Så vi har använt alla medel vi kan för att förpackningen ska göra att man vill smaka, säger hon.

Läs också: Oumph fick norskt food service-pris

För Oumph kommer man framöver att satsa både på de marknader där man redan etablerat produkten, samt bygga vidare på lanseringen i Storbritannien som företaget gjorde under hösten förra året.

– Det är både fokus på Skandinavien och internationellt vad gäller Oumph. För Food for progress har vi en massa utvecklingsprojekt i olika konstellationer, så där lägger vi mycket energi för att vara med och tillföra fler spännande produkter till marknaden på sikt, säger Anna-Kajsa Lidell till Food Supply.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Läskförsäljningen sjönk som en sten

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nyhetsbrev

Nedräkning inför Pizza-SM

Arkiv

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Sänd till en kollega

0.152