23948sdkhjf

Veganpizza nästa för Oumph

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Food for progress växtbaserade pizza startar i Sverige – men man siktar också utomlands. Medgrundaren: "Man kan säga så här: förpackningen har elva språk."

Svenska livsmedelsföretaget Food for progress gör en ny lansering kopplad till Oumph, bolagets mest kända produkt. Inom de närmsta veckorna kommer man ut med två varianter av en växtbaserad pizza, där Oumph används som topping.

De vedugnsgräddade pizzorna, som tillverkas i Italien med hjälp av en pizzaproducent i landet, kommer även bland annat med en ostliknande topping från grekiska producenten Violife. De två frysta pizzasorterna ska framöver finnas i Bergendahls City gross-butiker, ett hundratal Coop-butiker samt vissa av Icas butiker.

Hur kommer det se ut framöver – kommer ni att sikta utanför Sverige med produkten?

– Man kan säga så här: förpackningen har elva språk. "Better be prepared", säger Food for progress medgrundare Anna-Kajsa Lidell till Food Supply, och fortsätter:

– Vi börjar i Sverige med vår egen, sen har vi även en variant i Norge där vi gjort en co-branding med Norgesgruppen.

Enligt Anna-Kajsa Lidell "ser det ljust ut" för att pizzorna ska nå fler marknader inom kort, men att inget ännu är helt klart. Framförallt tänker man att de nya produkterna ska nå en ny kundgrupp, något som också inneburit att man lagt extra krut på förpackningen.

Läs också: Hon ska få fler att upptäcka Oumph

– Gör man en god pizza som ser god ut så har vi en tro på att pizza-publiken – som inte alls är den som är orienterad på växtbaserat från utgångsläget – blir sugen på att prova. Så vi har använt alla medel vi kan för att förpackningen ska göra att man vill smaka, säger hon.

Läs också: Food for Progress rekryterar från Krav

För Oumph kommer man framöver att satsa både på de marknader där man redan etablerat produkten, samt bygga vidare på lanseringen i Storbritannien som företaget gjorde under hösten förra året.

– Det är både fokus på Skandinavien och internationellt vad gäller Oumph. För Food for progress har vi en massa utvecklingsprojekt i olika konstellationer, så där lägger vi mycket energi för att vara med och tillföra fler spännande produkter till marknaden på sikt, säger Anna-Kajsa Lidell till Food Supply.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.153