23948sdkhjf

Veganpizza nästa för Oumph

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Food for progress växtbaserade pizza startar i Sverige – men man siktar också utomlands. Medgrundaren: "Man kan säga så här: förpackningen har elva språk."

Svenska livsmedelsföretaget Food for progress gör en ny lansering kopplad till Oumph, bolagets mest kända produkt. Inom de närmsta veckorna kommer man ut med två varianter av en växtbaserad pizza, där Oumph används som topping.

De vedugnsgräddade pizzorna, som tillverkas i Italien med hjälp av en pizzaproducent i landet, kommer även bland annat med en ostliknande topping från grekiska producenten Violife. De två frysta pizzasorterna ska framöver finnas i Bergendahls City gross-butiker, ett hundratal Coop-butiker samt vissa av Icas butiker.

Hur kommer det se ut framöver – kommer ni att sikta utanför Sverige med produkten?

– Man kan säga så här: förpackningen har elva språk. "Better be prepared", säger Food for progress medgrundare Anna-Kajsa Lidell till Food Supply, och fortsätter:

– Vi börjar i Sverige med vår egen, sen har vi även en variant i Norge där vi gjort en co-branding med Norgesgruppen.

Enligt Anna-Kajsa Lidell "ser det ljust ut" för att pizzorna ska nå fler marknader inom kort, men att inget ännu är helt klart. Framförallt tänker man att de nya produkterna ska nå en ny kundgrupp, något som också inneburit att man lagt extra krut på förpackningen.

Läs också: Hon ska få fler att upptäcka Oumph

– Gör man en god pizza som ser god ut så har vi en tro på att pizza-publiken – som inte alls är den som är orienterad på växtbaserat från utgångsläget – blir sugen på att prova. Så vi har använt alla medel vi kan för att förpackningen ska göra att man vill smaka, säger hon.

Läs också: Food for Progress rekryterar från Krav

För Oumph kommer man framöver att satsa både på de marknader där man redan etablerat produkten, samt bygga vidare på lanseringen i Storbritannien som företaget gjorde under hösten förra året.

– Det är både fokus på Skandinavien och internationellt vad gäller Oumph. För Food for progress har vi en massa utvecklingsprojekt i olika konstellationer, så där lägger vi mycket energi för att vara med och tillföra fler spännande produkter till marknaden på sikt, säger Anna-Kajsa Lidell till Food Supply.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Nyhetsbrev

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Arkiv

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Invigning av NK:s nya saluhall

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Mackmyra behöver pengar

Vigårda till Västerås

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.427