Karma till Storbritannien

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Matsvinnsapp startar samarbete med H&M-gruppens nya kedja Arket och Michelinrestaurangen Aquavit i London.

Ett femtiotal restauranger och kaféer har anslutit sig till appen och därmed kan privatpersoner köpa mat som blivit över från restauranger, kaféer och matbutiker till lägre priser även i London.

Att expandera till Storbritannien kändes som ett naturligt nästa steg för Karma. Varje år slängs över 10 miljoner ton mat i Storbritannien och vi hoppas kunna rädda en betydande del av den maten”, säger Elsa Bernadotte, operativ chef och medgrundare av Karma. 

Karma lanserades i november 2016 och har i dag 250 000 användare och fler än 1 000 restauranger, kaféer och matbutiker är anslutna. Enligt företagets beräkningar har 65 ton mat räddats från att slängas under första verksamhetsåret.

- Att expandera till Storbritannien kändes som ett naturligt nästa steg för Karma. Varje år slängs över 10 miljoner ton mat i Storbritannien och vi hoppas kunna rädda en betydande del av den maten, säger Elsa Bernadotte, operativ chef och medgrundare av Karma i en kommentar.

Även personalstyrkan har utvidgats från 5 till 30 och i höstas rekryterades Alex Spain från riskkapitalbolaget Atomico.

Hans uppdrag är att leda internationell expansion. I somras tog företaget in mellan 30 till 40 miljoner kronor i investering från bland andra  e.ventures och svenska Eequity för att kunna utvecklas internationellt.

Mer om: Karma


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Nyhetsbrev

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Arkiv

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

De fick Gulddrakar

Ett kafé, tre restauranger och en bar i Stockholm kammade hem Dagens Nyheters Gulddrakar på måndagskvällen. Därtill delades postumt pris ut till Magdalena Ribbing.Två framtidslöften i restaurangbranschen prisades också under kvällen.

Rejäl ökning för kaféer

Restaurangbranschen avslutade året starkt med försäljningsuppgångar inom fler delbranscher, enligt Restaurangindex.

Premiär för Eataly

Vd hos Fazer kliver av

Vd för Fazer Bageri Sverige lämnar posten.

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Pinchos med cityetablering

Sänd till en kollega

0.14