
Foto: Karma
Ett femtiotal restauranger och kaféer har anslutit sig till appen och därmed kan privatpersoner köpa mat som blivit över från restauranger, kaféer och matbutiker till lägre priser även i London.
- Att expandera till Storbritannien kändes som ett naturligt nästa steg för Karma. Varje år slängs över 10 miljoner ton mat i Storbritannien och vi hoppas kunna rädda en betydande del av den maten”, säger Elsa Bernadotte, operativ chef och medgrundare av Karma.
Karma lanserades i november 2016 och har i dag 250 000 användare och fler än 1 000 restauranger, kaféer och matbutiker är anslutna. Enligt företagets beräkningar har 65 ton mat räddats från att slängas under första verksamhetsåret.
- Att expandera till Storbritannien kändes som ett naturligt nästa steg för Karma. Varje år slängs över 10 miljoner ton mat i Storbritannien och vi hoppas kunna rädda en betydande del av den maten, säger Elsa Bernadotte, operativ chef och medgrundare av Karma i en kommentar.
Även personalstyrkan har utvidgats från 5 till 30 och i höstas rekryterades Alex Spain från riskkapitalbolaget Atomico.
Hans uppdrag är att leda internationell expansion. I somras tog företaget in mellan 30 till 40 miljoner kronor i investering från bland andra e.ventures och svenska Eequity för att kunna utvecklas internationellt.