23948sdkhjf

Karma till Storbritannien

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Matsvinnsapp startar samarbete med H&M-gruppens nya kedja Arket och Michelinrestaurangen Aquavit i London.

Ett femtiotal restauranger och kaféer har anslutit sig till appen och därmed kan privatpersoner köpa mat som blivit över från restauranger, kaféer och matbutiker till lägre priser även i London.

Läs också: Så ska Espresso House minska svinnet

Att expandera till Storbritannien kändes som ett naturligt nästa steg för Karma. Varje år slängs över 10 miljoner ton mat i Storbritannien och vi hoppas kunna rädda en betydande del av den maten”, säger Elsa Bernadotte, operativ chef och medgrundare av Karma. 

Karma lanserades i november 2016 och har i dag 250 000 användare och fler än 1 000 restauranger, kaféer och matbutiker är anslutna. Enligt företagets beräkningar har 65 ton mat räddats från att slängas under första verksamhetsåret.

- Att expandera till Storbritannien kändes som ett naturligt nästa steg för Karma. Varje år slängs över 10 miljoner ton mat i Storbritannien och vi hoppas kunna rädda en betydande del av den maten, säger Elsa Bernadotte, operativ chef och medgrundare av Karma i en kommentar.

Även personalstyrkan har utvidgats från 5 till 30 och i höstas rekryterades Alex Spain från riskkapitalbolaget Atomico.

Hans uppdrag är att leda internationell expansion. I somras tog företaget in mellan 30 till 40 miljoner kronor i investering från bland andra  e.ventures och svenska Eequity för att kunna utvecklas internationellt.

Mer om: Karma
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nyhetsbrev

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Arkiv

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Menigo omorganiserar och varslar

Här öppnar Max-restaurang nummer 122

Etablerar sig i Västervik – och snart öppnar den första restaurangen på Södermalm.

Framstående kvinnor inom gastronomi prisade

Vinnare i nio kategorier tog emot pris på Stellagalan.

1

Ny krogguide för vegetarianer

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.119