23948sdkhjf

Taku Taku expanderar - målet är 30 enheter

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Prisbelönt vegansk matkoncept tar in tillväxtkapital för att påskynda expansionen.

Taku Taku, som belönades med priset fast casual under Fast Food Awards, ska ta in 7 till 12 miljoner kronor i tillväxtkapital via Pepins crowdfunding. I dag finns tre enheter och målet är att ha sju restauranger i slutet av 2018 och trettio på några års sikt. 

Taku Taku är grundat av Sebastian Schauermann, som är kock, författare, matinspiratör och vinimportör.

– För mig är det ett privilegium att arbeta med enbart växtbaserad mat och på sätt göra skillnad varje dag. Tänk vad 100 Taku-Taku skulle innebära för världen... Jag hoppas att så många som möjligt vill ta chansen att bli delägare så att vi får draghjälp och kan växa mycket snabbare, säger Sebastian Schauermann i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Urban Deli vidgar samarbetet med Axfood

Efter köpet: Urban Delis måltidslösningar breddas hos Hemköp och Willys.

Dole säljer i Sverige och Finland

De kan kombinera mat och dryck

Tre kaféer och restauranger i Stockholm nominerade i kategorin Årets kombo i Fast Food Awards.

Så många luncher och middagar är vegetariska

Så ska Espresso House minska svinnet

Kafékedja i rikstäckande samarbete med maträddarapp.

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Nyhetsbrev

Burgerkedja med eldskärm

Arkiv

Lanserar ersättning för plastsugrör

Med fokus på konferens

Ny Sushi Yama i Linköping

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

3

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Sia glass byter vd

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.177