23948sdkhjf

Asiatisk restaurangkedja ångar på

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Linnea & Basilika fortsätter expansionen i Skåne och väljer nu Skurups Handelsplats.

Restaurangkedjan Linnea & Basilika öppnar restaurang om nära 400 kvadratmeter på nya Skurup Handelsplats någon gång under vintern 2019 eller tidigt 2020.

Läs också: Här öppnar Linnea & Basilika

Hyreslängden är skrivet på 10 år och fastighetsägare är det Staffanstorpsbaserade företaget Mims Invest.

Första restaurangen öppnades i Landskrona 2008 och sedan 2014 har konceptet utvecklats till en kedja och finns i dag i Landskrona, Löddeköpinge, Hyllinge, Varberg, Eslöv och Ängelholm. Etableringen i Skurup innebär ett 15-tal nya arbetstillfällen på heltid. Kockarna hämtas i första hand från de andra restaurangerna i kedjan medan serveringspersonal och övrig kökspersonal rekryteras lokalt.

– Vi har under hela 2017 förberett och planerat inför nästa fas i vår etableringsplan. Under våren och sommaren kommer vi att offentliggöra ytterligare nyetableringar. Läget på lokalen och med en fastighetsägare som tror starkt på vårt koncept ser vi med stor tillförsikt fram emot etableringen i Skurup, säger Martin Pham, etableringschef i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.224