23948sdkhjf

Asiatisk restaurangkedja ångar på

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Linnea & Basilika fortsätter expansionen i Skåne och väljer nu Skurups Handelsplats.

Restaurangkedjan Linnea & Basilika öppnar restaurang om nära 400 kvadratmeter på nya Skurup Handelsplats någon gång under vintern 2019 eller tidigt 2020.

Läs också: Här öppnar Linnea & Basilika

Hyreslängden är skrivet på 10 år och fastighetsägare är det Staffanstorpsbaserade företaget Mims Invest.

Första restaurangen öppnades i Landskrona 2008 och sedan 2014 har konceptet utvecklats till en kedja och finns i dag i Landskrona, Löddeköpinge, Hyllinge, Varberg, Eslöv och Ängelholm. Etableringen i Skurup innebär ett 15-tal nya arbetstillfällen på heltid. Kockarna hämtas i första hand från de andra restaurangerna i kedjan medan serveringspersonal och övrig kökspersonal rekryteras lokalt.

– Vi har under hela 2017 förberett och planerat inför nästa fas i vår etableringsplan. Under våren och sommaren kommer vi att offentliggöra ytterligare nyetableringar. Läget på lokalen och med en fastighetsägare som tror starkt på vårt koncept ser vi med stor tillförsikt fram emot etableringen i Skurup, säger Martin Pham, etableringschef i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132