Ökning för kaféer

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Det blev en uppgång för restaurangförsäljningen i januari och mest ökade omsättningen i lunch- och kvällsrestauranger, enligt Restaurangindex för månaden.

Restaurangomsättningen ökade preliminärt med 8,2 procent i januari 2018 jämfört med januari i fjol, enligt Restaurangindex.

Läs också: Restaurangerna fortsätter att växa

Mätt i försäljningsvolym låg ökningen med 4,6 procent under januari 2018 jämfört med samma månad föregående år. Störst uppgång noterades för lunch- och kvällsrestauranger med en ökning om 8,7 procent men majoriteten av restaurangkategorierna uppvisade positiv utveckling av försäljningsvolymer under januari månad undantaget hotellens restaurangförsäljning som backade med 4,9 procent.

Näst efter lunch- och kvällsrestauranger utvecklades trafiknära restauranger med en uppgång 6,6 procent samt kaféer och konditorier som ökade med 4,6 procent i januari. Försäljningen inom kategorin snabbmatsrestauranger ligger i linje med januari föregående år, en ökning med 0,1 procent.

Dock ska ökningarna ses med försiktighet då det två föregående månadernas ökningar justerats ned.

Statistiken bygger på siffror som tas fram i samarbete med Visita, Dagligvaruleverantörernas Förbund, Svensk Cater och Statistiska centralbyrån.

Mer om: Restaurangindex


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.134