Nytt samarbete ska skjuta in Nicks på glassmarknaden

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Inom kort går man in i en ny kategori med hjälp av nya samarbetspartnern Alvestaglass.

Företaget Nicks, som mest gjort sig kända för chokladkakor och bars, är redo att ta sig in på en ny marknad.

Genom ett samarbete med Alvestaglass kommer man under månaden att lansera en ny produktlinje för glass under sitt egna varumärke, som likt de andra produkterna i sortimentet inte har något tillsatt socker.

Enligt Nicks har man under fjolåret satsat på att förstärka sitt utvecklingsteam, vilket enligt bolaget gör att man har "unik kompetens" inom både konfektyr och glass.

Det ska enligt dem själva göra att man kan göra en bättre version av den amerikanska förebilden Halo Tops glass, ett företag som vuxit rejält i hemlandet. Bara under de senaste två åren har man tagit fem procent av den amerikanska glassmarknaden och ryktades nyligen vara aktuella för att bli uppköpta av Unilever.

Läs också: Dansk innovation: Glass med ölsmak

– Halo Top har bara ett problem. Det känns som att tugga på en spånskiva. Ändå har de tagit stora marknadsandelar, säger Nicks medgrundare Niclas Luthman angående hur man försökt göra en bättre produkt.

Läs också: Glassbolag och bryggerier rekordnjuter i majvärmen

Precis som förebilden är glassen gjord på mjölk och grädde, men utan tillsatt socker. Man använder sig av en bas på polydextros, tillsammans med steviolglykosider samt sockeralkoholen erytritol.

Från Alvestaglass håll ser man att produkten kommer att finnas brett i hela landet, och lanseringen kommer också följas åt av en rikstäckande kampanj under våren.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Svensk kock ny toppchef på Singapore Airlines

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag Strawberry Equities blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Nyhetsbrev

Norrmejerier: Brist på Västerbottensost

Arkiv

Restaurangerna fortsätter att öka

Besöksrekord för Vegomässan

Med 5 600 besökare och 106 utställare blev helgens arrangemang i Nacka Strandsmässan den största Vegomässan hittills.

Ska möta flexitarianen

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Destilleriet får tillstånd för att dubbla

EM-silver till Sverige i Bocuse

Kockar möts och skapar i ny dokumentär

Niklas Ekstedt leder nya Viaplay-serien Four Hands Menu.

Max expanderar i Skåne

Restaurangägarnas raseri mot renoveringen

Kraftiga förseningar, buller och otydliga besked upprör.

Svensk silver och nordiskt i toppen

Storskräll för de nordiska länderna när Kock-EM, Bocuse d'Or Europe, avgjordes i Turin i går.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Johan i Hallen+Bergfalk=sant

Bergfalk & Co och Johan i Hallen bildar gemensamt bolag för kött, chark, fisk och skaldjur och får därigenom en större geografisk täckning.

Tävling
Följ Bocuse direkt

Max firar 50 år på hemorten

Återvänder till Gällivare med pop-up-restaurang.

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Tävling
Många bakom sensationella EM-guldet

Vinsten i Coup du Monde dela Patisserie är resultatet av mångas hårda arbete.

Hjerta blir Torpedverkstan

I veckan öppnar nya restaurangen Torpedverkstan på Skeppsholmen i Stockholm.

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Värmeslag på krogen
Krögare mitt i stan

Anthony Bourdain är död

Thåström tillbaka på systemet

Värmeslag på krogen
Möt bemanningsföretaget

Värmeslag på krogen
Aperol på allas läppar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.186