23948sdkhjf

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Taku Taku ska öppna fyra enheter under året och 30 på några års sikt.

Som Fast Food tidigare skrivit om så ska Taku Taku växa snabbare  och etablera fler enheter med hjälp av kapital från crowdfunding. Företaget tar in kapital, 7 till 12 miljoner kronor, via Pepins och kampanjen drar igång 20 mars.

Målet är att ha sju enheter i slutet av 2018 och 30 stycken på några års sikt. I dag finns tre restauranger i Stockholm; i Nacka, i Paradiset på Södermalm och på Birger Jarlsgatan.

– Jag ville ge folk den godaste street food de ätit. Den råkade bli vegansk, säger kocken Sebastian Schauermann, Takus Takus grundare i en kommentar.

Taku-Taku vann priset ”Fast Casual” i årets Fast Food Awards och blev nyligen nominerad till DN:s Gulddraken 2018.

Mer om: Taku Taku
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Snabbpastakedja letar franchisetagare

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

Nyhetsbrev

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Arkiv

Arnold's – nu även med lunchservering

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156