23948sdkhjf

De är Sveriges bästa franchisekedja

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Motiveringen pekar bland annat på statistik om kedjans franchisetagare: "Närmare 90 procent av dem kan rekommendera andra att bli franchisetagare"

Vid årets Frannygalan, som anordnas av intresseorganisationen Svensk Franchise, delade man bland annat ut priser som årets franchisebragd och årets nytänkare – och självklart toppriset för årets franchisekedja överlag.

I år gick priset till Pressbyrån, som därmed vinner priset för andra gången (senast 2007). Utöver vinnaren utgjordes finalisterna av Card Group och Specsavers. I motiveringen lyfte juryn bland annat fram kulturen inom kedjan:

”Vår vinnare har aldrig stått stilla utan har alltid varit modiga och framåtlutade i allt de gör. Franchisetagarna är affärsmän varje dag och alla vill ständigt bli bättre. Närmare 90 procent av dem kan rekommendera andra att bli franchisetagare vilket innebär att de måste vara väldigt nöjda och stolta", lyder en del av motiveringen.

Bolaget bakom Pressbyrån, Reitan convenience, är förklarligt glad över utmärkelsen:

Läs också: Nya vd:n trycker på gasen: ”Minst 20 nya butiker per år”

– Jag ser det som ett bevis på att Pressbyrån som franchisekedja tillsammans med våra köpmän går mot samma målbild – att vara den bästa franchisekedjan, både när kunderna, leverantörerna och branschen får bestämma. Vår positiva tillväxt är ett bevis på det, säger Magnus Carlsson, vd för Reitan convenience Sverige, i en kommentar.

Läs också: Årets köpmän korade

Priset för årets franchisekedja ska enligt Svensk Franchise gå till den kedja som under året bäst lyckats skapa tillväxt och lönsamhet – men också har nöjda franchisetagare och fungerar som bra ambassadörer för franchiseformen.

Det har delats ut sedan 2004 och har tidigare vunnits av bland annat Sibylla, McDonald's och O'Learys. Den senare fick under galan också en vinst i och med att grundaren Jonas Reinholdsson prisades för årets franchisebragd.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.142