23948sdkhjf

Miljoner för pilotprojekt inom livsmedel

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

I linje med nationella livsmedelsstrategin utlyser nu Jordbruksverket 25 miljoner kronor för bidragande regionala och lokala insatser.

Från denna vecka är det möjligt för bland annat företag, föreningar och organisationer att söka stöd för regionala och lokala pilot- och samarbetsprojekt, som på något sätt bidrar till den nationella livsmedelsstrategin.

Totalt handlar det om 25 miljoner kronor – utlysningen är en del av Jordbruksverkets regeringsuppdrag att fördela medel till olika regionala insatser för strategin. Utlysningen sker också inom ramen för landsbygdsprogrammet.

Läs också: Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– På många håll i landet finns regionala livsmedelsstrategier. Pengarna i denna utlysning kan exempelvis användas till att genomföra dem eller till andra projekt som bidrar till målen i den nationella livsmedelsstrategin. Vi vill med dessa pengar främja regionala insatser och samverkan i hela landet, säger Karin Lothigius på Jordbruksverket.

Även myndigheter, kommuner och landsting kan söka stödet, vars sista sökdatum är den 3 juni.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.136