23948sdkhjf

Hon är Sevans nya vd

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Familjeföretaget rekryterar första externa vd:n – internt.

Sevan, företaget som specialiserat sig på mat från Mellanöstern har rekryterat Julia Kronlund som företagets nya vd, vilket gör henne till familjeföretagets första externa vd.

Läs också: Hon är Sevans nya vd

– Det känn så jäkla kul, jag har arbetat för det här i flera år, säger Julia Kronlund till Fri Köpenskap.

Julia Kronlund har tidigare arbetat för Arvid Nordquist och nu senast som försäljnings- och marknadsdirektör för Sevan och hon ser stor potential för företagets produkter på den svenska marknaden.

– Sevans existensberättigande på den svenska marknaden är just mat från mellanöstern och det ska vi fortsätta satsa på, fast i ny tappning.

– Det vi kommer att satsa på mest framöver är framförallt hummus som är en enorm marknad i resten av världen men som ännu inte utvecklats i Sverige, tillägger hon.

Enligt Julia Kronlund är hummus, genom att vara både veganskt, proteinrikt och bestående av nyttigt fett en produkt som ligger helt rätt i tiden.

– I dag finns det hummus att köpa på marknaden men det är mest i originalutförande men vi ser hur det kan utvecklas med rödbetshummus på mackan, proteinrik hummus innan gymmet eller varför inte chokladhummus till efterrätt?

Julia Kronlund kommer att officiellt tillträda posten som vd för Sevan den 1 maj i år.

Mer om:hummus |Sevan


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.139