23948sdkhjf

Hon är Sevans nya vd

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Familjeföretaget rekryterar första externa vd:n – internt.

Sevan, företaget som specialiserat sig på mat från Mellanöstern har rekryterat Julia Kronlund som företagets nya vd, vilket gör henne till familjeföretagets första externa vd.

Läs också: Hon är Sevans nya vd

– Det känn så jäkla kul, jag har arbetat för det här i flera år, säger Julia Kronlund till Fri Köpenskap.

Julia Kronlund har tidigare arbetat för Arvid Nordquist och nu senast som försäljnings- och marknadsdirektör för Sevan och hon ser stor potential för företagets produkter på den svenska marknaden.

– Sevans existensberättigande på den svenska marknaden är just mat från mellanöstern och det ska vi fortsätta satsa på, fast i ny tappning.

– Det vi kommer att satsa på mest framöver är framförallt hummus som är en enorm marknad i resten av världen men som ännu inte utvecklats i Sverige, tillägger hon.

Enligt Julia Kronlund är hummus, genom att vara både veganskt, proteinrikt och bestående av nyttigt fett en produkt som ligger helt rätt i tiden.

– I dag finns det hummus att köpa på marknaden men det är mest i originalutförande men vi ser hur det kan utvecklas med rödbetshummus på mackan, proteinrik hummus innan gymmet eller varför inte chokladhummus till efterrätt?

Julia Kronlund kommer att officiellt tillträda posten som vd för Sevan den 1 maj i år.

Mer om:hummus |Sevan
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.09