23948sdkhjf

Hon är Sevans nya vd

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Familjeföretaget rekryterar första externa vd:n – internt.

Sevan, företaget som specialiserat sig på mat från Mellanöstern har rekryterat Julia Kronlund som företagets nya vd, vilket gör henne till familjeföretagets första externa vd.

Läs också: Hon är Sevans nya vd

– Det känn så jäkla kul, jag har arbetat för det här i flera år, säger Julia Kronlund till Fri Köpenskap.

Julia Kronlund har tidigare arbetat för Arvid Nordquist och nu senast som försäljnings- och marknadsdirektör för Sevan och hon ser stor potential för företagets produkter på den svenska marknaden.

– Sevans existensberättigande på den svenska marknaden är just mat från mellanöstern och det ska vi fortsätta satsa på, fast i ny tappning.

– Det vi kommer att satsa på mest framöver är framförallt hummus som är en enorm marknad i resten av världen men som ännu inte utvecklats i Sverige, tillägger hon.

Enligt Julia Kronlund är hummus, genom att vara både veganskt, proteinrikt och bestående av nyttigt fett en produkt som ligger helt rätt i tiden.

– I dag finns det hummus att köpa på marknaden men det är mest i originalutförande men vi ser hur det kan utvecklas med rödbetshummus på mackan, proteinrik hummus innan gymmet eller varför inte chokladhummus till efterrätt?

Julia Kronlund kommer att officiellt tillträda posten som vd för Sevan den 1 maj i år.

Mer om:hummus |Sevan
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.144