23948sdkhjf

Hon är Sevans nya vd

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Familjeföretaget rekryterar första externa vd:n – internt.

Sevan, företaget som specialiserat sig på mat från Mellanöstern har rekryterat Julia Kronlund som företagets nya vd, vilket gör henne till familjeföretagets första externa vd.

Läs också: Hon är Sevans nya vd

– Det känn så himla kul, jag har arbetat för det här i flera år, säger Julia Kronlund till Fri Köpenskap.

Julia Kronlund har tidigare arbetat för Arvid Nordquist och nu senast som försäljnings- och marknadsdirektör för Sevan och hon ser stor potential för företagets produkter på den svenska marknaden.

– Sevans existensberättigande på den svenska marknaden är just mat från mellanöstern och det ska vi fortsätta satsa på, fast i ny tappning.

– Det vi kommer att satsa på mest framöver är framförallt hummus som är en enorm marknad i resten av världen men som ännu inte utvecklats i Sverige, tillägger hon.

Enligt Julia Kronlund är hummus, genom att vara både veganskt, proteinrikt och bestående av nyttigt fett en produkt som ligger helt rätt i tiden.

– I dag finns det hummus att köpa på marknaden men det är mest i originalutförande men vi ser hur det kan utvecklas med rödbetshummus på mackan, proteinrik hummus innan gymmet eller varför inte chokladhummus till efterrätt?

Julia Kronlund kommer att officiellt tillträda posten som vd för Sevan den 1 maj i år.

Mer om:hummus |Sevan
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Panini släpper Amazon Go-koncept: ”Först på marknaden”

Paninis nya Grab and go-koncept ska ta matkedjan in i den tekniska framtiden.

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Nyhetsbrev

Ny marknadschef för Årets kock

Arkiv

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.117