23948sdkhjf

Han är Kravs nya ordförande

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Linus Källander tar plats som styrelseordförande efter fem år som ledamot.

Under Kravs årsstämma på torsdagen valdes Linus Källander som ny ordförande för organisationens styrelse. Han har under de senaste fem åren suttit som ledamot i styrelsen, och har redan siktet inställt på två specifika frågor:

– Den första handlar om hur vi utvecklar regler och verktyg. Krav-certifieringen ska upplevas som det naturliga verktyget i hållbarhetsarbetet. Därför ska reglerna utvecklas i dialog med dem som ska certifieras. Naturligtvis ska de även vara baserade på vetenskap, säger Linus Källander i ett uttalande.

Och som andra fokusfråga sätter han bättre samarbete med andra aktörer, bland annat för att bättre lyfta Krav-märkningen.

Läs också: Kravcertifierat på Djurgården

I och med att nyvalet efterträder Linus Källander tidigare ordföranden Elisabeth Gauffin, som suttit på posten sedan 2012.

Linus Källander har tidigare startat tankesmedjan "Dyrare mat, NU!", vars ståndpunkt varit att mat ska bära de egna kostnaderna i både miljösammanhang och mänskliga kostnader. I dag arbetar han med unga och nyanländas etablering på arbetsmarknaden vid Regeringskansliet.
Mer om:KRAV
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.191