23948sdkhjf

Han är Kravs nya ordförande

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Linus Källander tar plats som styrelseordförande efter fem år som ledamot.

Under Kravs årsstämma på torsdagen valdes Linus Källander som ny ordförande för organisationens styrelse. Han har under de senaste fem åren suttit som ledamot i styrelsen, och har redan siktet inställt på två specifika frågor:

– Den första handlar om hur vi utvecklar regler och verktyg. Krav-certifieringen ska upplevas som det naturliga verktyget i hållbarhetsarbetet. Därför ska reglerna utvecklas i dialog med dem som ska certifieras. Naturligtvis ska de även vara baserade på vetenskap, säger Linus Källander i ett uttalande.

Läs också: Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Och som andra fokusfråga sätter han bättre samarbete med andra aktörer, bland annat för att bättre lyfta Krav-märkningen.

Läs också: Kravcertifierat på Djurgården

I och med att nyvalet efterträder Linus Källander tidigare ordföranden Elisabeth Gauffin, som suttit på posten sedan 2012.

Linus Källander har tidigare startat tankesmedjan "Dyrare mat, NU!", vars ståndpunkt varit att mat ska bära de egna kostnaderna i både miljösammanhang och mänskliga kostnader. I dag arbetar han med unga och nyanländas etablering på arbetsmarknaden vid Regeringskansliet.
Mer om:KRAV
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116