23948sdkhjf

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Restaurang Tak i centrala Stockholm forsätter på den inslagna hållbara vägen. I början av året lanserade kocken Frida Ronge en exklusiv meny med fisk och skaldjur från enbart hållbart, MSC-certifierat fiske. Nu är Tak också den första restaurangen inom Nordic Choice-koncernen att bli Krav-märkt. Certifieringen är på nivå 1.

– Det är viktigt att tänka på att jobba hållbart inom alla aspekter. Så för oss betyder det här jättemycket. Det är något vi har strävat efter sedan vi öppnade för två år sedan, säger Viktor Eriksson, head of operations på Tak, som ligger högst upp i Nordic Choice Hotel vid Brunkebergstorg mitt i Stockholm. 

För att bli Krav-märkt behöver man som restaurang ha 25 procent eller 15 godkända livsmedel.

– I Stockholm är det främst skolkök som blivit Krav-märkta. Det är tuffa marginaler i restaurangbranschen och många ekologiska varor är ju dyrare. Då blir det också en ekonomisk investering att jobba hållbart, säger Viktor Eriksson. 

Kravs regler för restauranger ryms även krav på utbildning och socialt ansvar. 
– Alla Taks medarbetare har kunskap om Krav, ekologi och hållbarhet genom utbildning som hotellkedjan Nordic Choice erbjuder, berättar Frida Ronge.

Taks gastronomiska ledare försöker i möjligaste mån att arbeta efter säsong och använda de råvaror som finns olika tider på året.

– Till hösten planerar vi att servera fyra nya rätter fokuserade på alger, eftersom alger är mer hållbara för vår planet och dessutom jättegott, säger Frida Ronge.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063