23948sdkhjf

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Restaurang Tak i centrala Stockholm forsätter på den inslagna hållbara vägen. I början av året lanserade kocken Frida Ronge en exklusiv meny med fisk och skaldjur från enbart hållbart, MSC-certifierat fiske. Nu är Tak också den första restaurangen inom Nordic Choice-koncernen att bli Krav-märkt. Certifieringen är på nivå 1.

Läs också: Vill främja hållbart fiske

– Det är viktigt att tänka på att jobba hållbart inom alla aspekter. Så för oss betyder det här jättemycket. Det är något vi har strävat efter sedan vi öppnade för två år sedan, säger Viktor Eriksson, head of operations på Tak, som ligger högst upp i Nordic Choice Hotel vid Brunkebergstorg mitt i Stockholm. 

För att bli Krav-märkt behöver man som restaurang ha 25 procent eller 15 godkända livsmedel.

– I Stockholm är det främst skolkök som blivit Krav-märkta. Det är tuffa marginaler i restaurangbranschen och många ekologiska varor är ju dyrare. Då blir det också en ekonomisk investering att jobba hållbart, säger Viktor Eriksson. 

Kravs regler för restauranger ryms även krav på utbildning och socialt ansvar. 
– Alla Taks medarbetare har kunskap om Krav, ekologi och hållbarhet genom utbildning som hotellkedjan Nordic Choice erbjuder, berättar Frida Ronge.

Taks gastronomiska ledare försöker i möjligaste mån att arbeta efter säsong och använda de råvaror som finns olika tider på året.

– Till hösten planerar vi att servera fyra nya rätter fokuserade på alger, eftersom alger är mer hållbara för vår planet och dessutom jättegott, säger Frida Ronge.

Mer om: Krav | Tak
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Nyhetsbrev

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Arkiv

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Bohuslänsk vinst i Food Truck-SM

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Här ska O'Learys relansera sitt koncept

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.102