23948sdkhjf

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Restaurang Tak i centrala Stockholm forsätter på den inslagna hållbara vägen. I början av året lanserade kocken Frida Ronge en exklusiv meny med fisk och skaldjur från enbart hållbart, MSC-certifierat fiske. Nu är Tak också den första restaurangen inom Nordic Choice-koncernen att bli Krav-märkt. Certifieringen är på nivå 1.

Läs också: Japansk cocktailbar öppnar på Tak

– Det är viktigt att tänka på att jobba hållbart inom alla aspekter. Så för oss betyder det här jättemycket. Det är något vi har strävat efter sedan vi öppnade för två år sedan, säger Viktor Eriksson, head of operations på Tak, som ligger högst upp i Nordic Choice Hotel vid Brunkebergstorg mitt i Stockholm. 

För att bli Krav-märkt behöver man som restaurang ha 25 procent eller 15 godkända livsmedel.

– I Stockholm är det främst skolkök som blivit Krav-märkta. Det är tuffa marginaler i restaurangbranschen och många ekologiska varor är ju dyrare. Då blir det också en ekonomisk investering att jobba hållbart, säger Viktor Eriksson. 

Kravs regler för restauranger ryms även krav på utbildning och socialt ansvar. 
– Alla Taks medarbetare har kunskap om Krav, ekologi och hållbarhet genom utbildning som hotellkedjan Nordic Choice erbjuder, berättar Frida Ronge.

Taks gastronomiska ledare försöker i möjligaste mån att arbeta efter säsong och använda de råvaror som finns olika tider på året.

– Till hösten planerar vi att servera fyra nya rätter fokuserade på alger, eftersom alger är mer hållbara för vår planet och dessutom jättegott, säger Frida Ronge.

Mer om: Krav | Tak
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Nyhetsbrev

Arnold's – nu även med lunchservering

Arkiv

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125