23948sdkhjf

Enbart hållbart fångad fisk på Taks tallrikar

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Frida Ronge: Vi behöver leda utvecklingen i rätt riktning.

I veckan lanserar restaurang Tak i Stockholm en exklusiv meny med fisk och skaldjur från enbart hållbart, MSC-certifierat fiske. Det innebär att alla råvaror som kommer från havet går att spåra i samtliga led, ända tillbaka till fångsten.

Läs också: Vill främja hållbart fiske

– Vi märker en tydlig ökad efterfrågan på hållbara alternativ, säger Frida Ronge, culinary director på Tak.

– Som en stor restaurang behöver vi ligga i framkant och leda utvecklingen i rätt riktning. Våra gäster ska kunna känna sig säkra på att det som hamnar på tallriken inte har bidragit till utfiskningen av våra hav, fortsätter Frida Ronge, som sedan ett halvår tillbaka även är ambassadör för hållbart fiske via den internationella organisationen MSC, Marine Stewardship Counci

Taks särskilda MSC-meny kommer att finnas under en månad framåt, men satsningen på hållbarhet ska enligt de ansvariga på restaurangen inte ses som tillfällig. Taks verksamhet är som del i kedjan Nordic Choice sedan tidigare certifierad enligt den internationella standard som utvecklats av MSC. Därmed är också en stor del av de rätter som serveras på den ordinarie menyn märkta med MSC:s sigill.

MSC står för Marine Stewardship Council och är en världsomspännande organisation som arbetar för ett hållbart fiske genom ett certifierings- och miljömärkningsprogram. Organisationens märkning har fått stort genomslag i livsmedelsbutikerna, där det numera är självklart för många kunder att leta efter det särskilda sigillet.

– När kända aktörer som Frida Ronge och restaurang Tak väljer att lägga sig i täten för den här utvecklingen fungerar det som inspiration för många fler, både bland restaurangägare och gäster, säger Linda Sörnäs, marknadschef på MSC Sweden.

Mer om: hållbarhet | Tak
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.128