23948sdkhjf

Enbart hållbart fångad fisk på Taks tallrikar

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Frida Ronge: Vi behöver leda utvecklingen i rätt riktning.

I veckan lanserar restaurang Tak i Stockholm en exklusiv meny med fisk och skaldjur från enbart hållbart, MSC-certifierat fiske. Det innebär att alla råvaror som kommer från havet går att spåra i samtliga led, ända tillbaka till fångsten.

Läs också: Pauls gatukök odlar mat på beställning

– Vi märker en tydlig ökad efterfrågan på hållbara alternativ, säger Frida Ronge, culinary director på Tak.

– Som en stor restaurang behöver vi ligga i framkant och leda utvecklingen i rätt riktning. Våra gäster ska kunna känna sig säkra på att det som hamnar på tallriken inte har bidragit till utfiskningen av våra hav, fortsätter Frida Ronge, som sedan ett halvår tillbaka även är ambassadör för hållbart fiske via den internationella organisationen MSC, Marine Stewardship Counci

Taks särskilda MSC-meny kommer att finnas under en månad framåt, men satsningen på hållbarhet ska enligt de ansvariga på restaurangen inte ses som tillfällig. Taks verksamhet är som del i kedjan Nordic Choice sedan tidigare certifierad enligt den internationella standard som utvecklats av MSC. Därmed är också en stor del av de rätter som serveras på den ordinarie menyn märkta med MSC:s sigill.

MSC står för Marine Stewardship Council och är en världsomspännande organisation som arbetar för ett hållbart fiske genom ett certifierings- och miljömärkningsprogram. Organisationens märkning har fått stort genomslag i livsmedelsbutikerna, där det numera är självklart för många kunder att leta efter det särskilda sigillet.

– När kända aktörer som Frida Ronge och restaurang Tak väljer att lägga sig i täten för den här utvecklingen fungerar det som inspiration för många fler, både bland restaurangägare och gäster, säger Linda Sörnäs, marknadschef på MSC Sweden.

Mer om: hållbarhet | Tak
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Nyhetsbrev

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Arkiv

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.16