23948sdkhjf

Grön Michelinstjärna till Fotografiska

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Nyligen kunde 18 svenska krogar glädjas åt beskedet att de erhållit en eller flera Michelin-stjärnor. Men det finns faktiskt ytterligare en svensk krog som uppmärksammats av Guide Michelin. Fotografiska med hållbarhetsprofilen Paul Svensson i spetsen, är en av de nordiska krogarna som tilldelats den nya hållbarhetsmärkning som symboliseras med en grön stjärna.

Läs också: Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

– Den nya hållbarhetsmärkningen är ett oerhört viktigt initiativ från Guide Michelin för att öka medvetenheten om det hållbara köket. Det är en stor ära att de uppmärksammat oss och andra restauranger i Norden som arbetar aktivt med att öka medvetenheten om den hållbara njutningen i alla led, säger Paul Svensson som drivit Fotografiskas restaurang sedan 2014.

Gwendal Poullennec, internationell chef för Michelin-guiderna, hyllar de nordiska kockarna för deras hållbarhetsarbete.

– I dag går hållbarhet allt mer i framkant i människors sinne, och ingenstans mer än i de nordiska länderna, där de verkligen har tagit emot hållbarhet som ett sätt att leva. Nordiska kockar leder vägen. De sätter standarden för resten av världen att följa efter.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109