23948sdkhjf

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Ima heter restaurang Taks senaste satsning. Det är en cocktailbar med japanska influenser som öppnar den 15 november i anslutning till de övriga takbarerna på Brunkeborgstorg mitt i centrala Stockholm.

Ima ska drivas av Jens Dahlberg, barchef och delägare av välrenommerade cocktailbaren 20Hundra5. Det nya konceptet är en bar där gästerna bokar bord i förväg och blir serverade exklusiva cocktails. Ima kommer också gå att abonnera för företag och större sällskap.

– Hit ska folk komma för en upplevelse snarare än en snabb öl, säger Jens Dahlberg.

Dryckesfilosofin grundar sig i ett gediget bartenderhantverk med inspiration från Japan och sake som ett naturligt inslag. Ima inlett ett nära samarbete med leverantören Akebono som tillhandahåller ovanliga och exklusiva sprit- och sakesorter. 

– Drinkarna kommer att vara inspirerade av japanska smaker och traditionella drycker som Sake, Umeshu och olika Shoshu-destillat som bas, säger Jens Dahlberg.

Restaurangkomplexet TAK öppnade 2017 och drivs av Nordic Hotels & Resorts. Maten består av närodlade nordiska råvaror som tillagas enligt japanska matlagningstekniker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062