23948sdkhjf

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Ima heter restaurang Taks senaste satsning. Det är en cocktailbar med japanska influenser som öppnar den 15 november i anslutning till de övriga takbarerna på Brunkeborgstorg mitt i centrala Stockholm.

Läs också: Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Ima ska drivas av Jens Dahlberg, barchef och delägare av välrenommerade cocktailbaren 20Hundra5. Det nya konceptet är en bar där gästerna bokar bord i förväg och blir serverade exklusiva cocktails. Ima kommer också gå att abonnera för företag och större sällskap.

– Hit ska folk komma för en upplevelse snarare än en snabb öl, säger Jens Dahlberg.

Dryckesfilosofin grundar sig i ett gediget bartenderhantverk med inspiration från Japan och sake som ett naturligt inslag. Ima inlett ett nära samarbete med leverantören Akebono som tillhandahåller ovanliga och exklusiva sprit- och sakesorter. 

– Drinkarna kommer att vara inspirerade av japanska smaker och traditionella drycker som Sake, Umeshu och olika Shoshu-destillat som bas, säger Jens Dahlberg.

Restaurangkomplexet TAK öppnade 2017 och drivs av Nordic Hotels & Resorts. Maten består av närodlade nordiska råvaror som tillagas enligt japanska matlagningstekniker.

Mer om: Ima | Tak
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademin

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Nyhetsbrev

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Arkiv

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

McDonald's sparkar sin vd – kärleksaffär bröt mot reglerna

1

Lista: Sveriges största ölbryggerier

Oppigårds bryggeri i Hedemora är landets största mikrobryggeri.

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.173