23948sdkhjf

Glassbolag och bryggerier rekordnjuter i majvärmen

Varmt väder och sol sätter såklart full fart på försäljning av glass, läsk och öl.
En tidig sommar betyder också tidigare mumma-månader för bryggerier och glasstillverkare – och med årets supervarma majmånad kan de möjligtvis få öppna historieböckerna för att göra nya noteringar.

Både för Triumf glass och Sia glass ser det ut att bli de största majmånaderna någonsin, rapporterar TT .

Tidigare i månaden meddelade Triumf glass att man sålt 60 procent mer i maj än under förra året, medan Sia sett en ökning med cirka 3 miljoner liter – något som motsvarar en ökning med cirka 50 procent.

Även bryggerierna hurrar för de höga temperaturerna:

– Det här är det bästa som kan hända för bryggerinäringen och det är jätteroligt, säger Anna-Karin Fondberg, vd för branschorganisationen Sveriges bryggerier, till TT .

Framförallt är det läsk och vatten som går åt, och hos Spendrups ser man framförallt en ökning inom alkoholfri öl – där har försäljningen nästan dubblats jämfört med förra året.

Enligt bryggeriet ser det ut att bli ett historiskt högt rekord i maj, där försäljningen rullar på hos såväl Systembolaget, dagligvaruhandeln och restauranger.

Även Carlsberg, som noterar en positiv försäljningstrend, uppger en ökning inom just alkoholfri öl.

Och om värmen inte skulle hålla i sig finns det annat att se fram emot, då VM i fotboll för herrar snart drar igång med en månadslång turnering.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095