23948sdkhjf

Möt bemanningsföretaget

På bemanningsföretaget Majola är det högtryck.

 – Vi är tagna på sängen av värmen. Det är full fart, i dag är alla 250 konsulter hos oss ute på jobb, säger Lars Larsson på bemanningsföretaget Majola. Vi har inte tillräckligt med folk för att kunna möta efterfrågan.

Den tidiga sommarvärmen sammanfaller med period då efterfrågan på personal brukar vara stor på grund av examenstider, bröllop, personal fester med mera.

– Efter Kristi himmelsfärdshelgen har det varit stor efterfrågan på personal. Vi bemannar från norr till söder i Sverige och det är stora behov över hela landet.

Våren är hektisk för Majola:

– Vi har konstant ett stort rekryteringsbehov och det blir tydligare nu. Vad som behövs är helt enkelt fler som jobbar i branschen. Vi behöver göra jobben och arbetsuppgifterna mer attraktiva. Allt fler kockar går ut i matsalen och gör servitörernas jobb, bland annat för att det ökar gästernas upplevelser.

Han tycker att det är dags att branschen utvecklar restaurangjobben: Fler uppgifter i matsal är en lösning. Det måste inte handla om tranchering eller flambering som är det man tänker först.

– Vi på Majola har satsat på att utveckla branschen genom tävlingen Årets Arbetsplats. I dagarna avslutas första etappen i undersökningen. Snart har vi finalister och därefter en vinnare.

– Intresset har varit stort i år, som är andra gången vi gör detta med R&S. Snart har vi en ny vinnare och en förebild för branschen. Så småningom leder det till att fler söker sig till jobb inom restaurangbranschen.

Läs även fler delar i artikelserien "Värmeslag på krogen"

Aperol på allas läppar

Möt leverantören

Krögaren mitt i stan

Artikeln är en del av vårt tema om Värmeslag på krogen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125