23948sdkhjf

Aperol på allas läppar

Nu flödar Aperol och Aperol Spriz mer än någonsin. Den syrliga, svala drinken med sin intensiva orangeröda färg är en drink som kommit för att stanna. 

– Aperol och Campari ökar dubbelt i volym, säger Hugo Simberg, varumärkesansvarig på Nigab som är distributör i Sverige. Det har ökat under fyra, fem år med tvåsiffriga procenttal.

Aperols recept är hemligt. Drycken lär innehålla 11 smaksättare, vissa hävdar att det finns 14 ingredienser i den. Några kända är apelsin, rabarber och örter som ger bitterhet. 

– Vi har sett trenden i många år, men nu kommer ett verkligt genombrott, det är en drink som smakar bra i värmen, något som man provat på resa utomlands och som man fått smak på.

Campari köpte varumärket 2003, dock lanserades Aperol redan 1919. I Padua i Italien. Den har sedan fått sällskap av Prosecco, soda, is och apelsinklyftor i drinken Aperol Spritz .

– Blir det för varmt stannar vi svenskar hemma och går inte ut och äter och dricker.

Men Simberg på Nigab sitter i säkert i solstolen. 75 procent säljs på systemet och 25 procent till restaurang.

– Trenden på att göra drinkar hemma växer sig allt starkare och många gör sin egen Aperol Spritz.  

Recept på Aperol Spritz

  • 1 apelsinskiva
  • 5 isbitar
  • 3/4 dl aperol dryck
  • 1/2 dl mousserande torrt vitt vin (t ex prosecco)
  • 1/2 dl kolsyrat vatten

Läs även fler delar i artikelserien "Värmeslag på krogen"

 Möt leverantören

Möt bemanningsföretaget

Krögaren mitt i stan

Artikeln är en del av vårt tema om Värmeslag på krogen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094