23948sdkhjf

Krögare mitt i stan

Möt Mathias Pihlblad krögare på Bockholmengruppen.

 – Jodå, det går bra just nu, säger Mathias Pihlblad krögare Bockholmengruppen. Gästerna blir fler när värmen stiger.

Man ändrar också sitt beteende, går på restaurang mitt i veckan och blir mer spontan och bokar inte bord i samma utsträckning. 

Han flaggar för att det inte får bli för varmt, då kan gästströmmarna minska och man måste man ha beredskap med take out.

– Bockholmengruppen har genomgående utvecklat take out-koncept. Alla krogar i gruppen har take out och majoriteten också samarbete med Foodora. Uteservering är avgörande, vi har totalt cirka 700 uteplatser vid soligt väder.

Att första kvartalet gick lite trögt för många krogar bekräftas från olika håll. Bockholmengruppen märkte av det i mindre utsträckning.

– Vi har ett blandat upplägg, bredare träffbild beträffande gäster, vilket gör att vi inte märkte av inbromsningen så starkt. Överlag så går Bockholmengruppen väldigt bra och framförallt gäller det våra kvarterskrogar, Nybrogatan 38, och även Spanjorskan på Nybrogatan 42 även om den inte är kvarterskrog som övriga, Nytorget, Österlånggatan och Paraden. Denna majmånad blir nog vår bästa månad någonsin. Jag tror att dessa försommarveckor vi nu upplever blir något som man kommer att prata om i mannaminne. 2018 är något i hästväg. 

I Stockholm har nya utökade promenadstråk förändrat gatubilden. Bilarna försvinner och folklivet ökar markant. Stadsbilden förändras till mjukar tystare. Istället för motorljud hörs sorl från matgäster.

Det gynnar gästtillströmningen på krogarna genom att det blir möjligt att utvidga uteserveringarna. Bockholmengruppen har serveringar intill sin krog Nybrogatan 38. 

– Sommargågator är helt underbart och ger möjlighet att växa, säger Mathias Pihlblad. Jag upplever jag att politiker har börjat lyssna på oss krögare, restauranglivet är en naturlig del av vardagen och det har man börjat förstå från politiskt håll, till exempel genom att skapa allt fler sommargågator med plats för serveringar.

Läs även fler delar i artikelserien "Värmeslag på krogen"

3. Aperol på allas läppar

2. Möt bemanningsföretaget

1. Möt leverantören

Artikeln är en del av vårt tema om Värmeslag på krogen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078