Krögare mitt i stan

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Möt Mathias Pihlblad krögare på Bockholmengruppen.

 – Jodå, det går bra just nu, säger Mathias Pihlblad krögare Bockholmengruppen. Gästerna blir fler när värmen stiger.

Läs också: Möt bemanningsföretaget

Man ändrar också sitt beteende, går på restaurang mitt i veckan och blir mer spontan och bokar inte bord i samma utsträckning. 

Han flaggar för att det inte får bli för varmt, då kan gästströmmarna minska och man måste man ha beredskap med take out.

– Bockholmengruppen har genomgående utvecklat take out-koncept. Alla krogar i gruppen har take out och majoriteten också samarbete med Foodora. Uteservering är avgörande, vi har totalt cirka 700 uteplatser vid soligt väder.

Att första kvartalet gick lite trögt för många krogar bekräftas från olika håll. Bockholmengruppen märkte av det i mindre utsträckning.

Läs också: Aperol på allas läppar

– Vi har ett blandat upplägg, bredare träffbild beträffande gäster, vilket gör att vi inte märkte av inbromsningen så starkt. Överlag så går Bockholmengruppen väldigt bra och framförallt gäller det våra kvarterskrogar, Nybrogatan 38, och även Spanjorskan på Nybrogatan 42 även om den inte är kvarterskrog som övriga, Nytorget, Österlånggatan och Paraden. Denna majmånad blir nog vår bästa månad någonsin. Jag tror att dessa försommarveckor vi nu upplever blir något som man kommer att prata om i mannaminne. 2018 är något i hästväg. 

I Stockholm har nya utökade promenadstråk förändrat gatubilden. Bilarna försvinner och folklivet ökar markant. Stadsbilden förändras till mjukar tystare. Istället för motorljud hörs sorl från matgäster.

Det gynnar gästtillströmningen på krogarna genom att det blir möjligt att utvidga uteserveringarna. Bockholmengruppen har serveringar intill sin krog Nybrogatan 38. 

– Sommargågator är helt underbart och ger möjlighet att växa, säger Mathias Pihlblad. Jag upplever jag att politiker har börjat lyssna på oss krögare, restauranglivet är en naturlig del av vardagen och det har man börjat förstå från politiskt håll, till exempel genom att skapa allt fler sommargågator med plats för serveringar.

Läs även fler delar i artikelserien "Värmeslag på krogen"

3. Aperol på allas läppar

2. Möt bemanningsföretaget

1. Möt leverantören



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Nyhetsbrev

Här är finalisterna i Årets Kock

Här är det åtta kockarna som är vidare till finaltävlingarna i september.

Arkiv

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Svensk kock ny toppchef på Singapore Airlines

Styrelseledamot av Svenska Kockars Förening och Food & Beverage Manager på Thanda Group har fått en ny tjänst som executive chef på Singapore Airlines.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Norrmejerier: Brist på Västerbottensost

EM-silver till Sverige i Bocuse

Restaurangerna fortsätter att öka

Besöksrekord för Vegomässan

Med 5 600 besökare och 106 utställare blev helgens arrangemang i Nacka Strandsmässan den största Vegomässan hittills.

Ska möta flexitarianen

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Destilleriet får tillstånd för att dubbla

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Värmeslag på krogen
Krögare mitt i stan

Thåström tillbaka på systemet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14