23948sdkhjf

Krögare mitt i stan

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Möt Mathias Pihlblad krögare på Bockholmengruppen.

 – Jodå, det går bra just nu, säger Mathias Pihlblad krögare Bockholmengruppen. Gästerna blir fler när värmen stiger.

Läs också: Möt bemanningsföretaget

Man ändrar också sitt beteende, går på restaurang mitt i veckan och blir mer spontan och bokar inte bord i samma utsträckning. 

Han flaggar för att det inte får bli för varmt, då kan gästströmmarna minska och man måste man ha beredskap med take out.

– Bockholmengruppen har genomgående utvecklat take out-koncept. Alla krogar i gruppen har take out och majoriteten också samarbete med Foodora. Uteservering är avgörande, vi har totalt cirka 700 uteplatser vid soligt väder.

Att första kvartalet gick lite trögt för många krogar bekräftas från olika håll. Bockholmengruppen märkte av det i mindre utsträckning.

Läs också: Aperol på allas läppar

– Vi har ett blandat upplägg, bredare träffbild beträffande gäster, vilket gör att vi inte märkte av inbromsningen så starkt. Överlag så går Bockholmengruppen väldigt bra och framförallt gäller det våra kvarterskrogar, Nybrogatan 38, och även Spanjorskan på Nybrogatan 42 även om den inte är kvarterskrog som övriga, Nytorget, Österlånggatan och Paraden. Denna majmånad blir nog vår bästa månad någonsin. Jag tror att dessa försommarveckor vi nu upplever blir något som man kommer att prata om i mannaminne. 2018 är något i hästväg. 

I Stockholm har nya utökade promenadstråk förändrat gatubilden. Bilarna försvinner och folklivet ökar markant. Stadsbilden förändras till mjukar tystare. Istället för motorljud hörs sorl från matgäster.

Det gynnar gästtillströmningen på krogarna genom att det blir möjligt att utvidga uteserveringarna. Bockholmengruppen har serveringar intill sin krog Nybrogatan 38. 

– Sommargågator är helt underbart och ger möjlighet att växa, säger Mathias Pihlblad. Jag upplever jag att politiker har börjat lyssna på oss krögare, restauranglivet är en naturlig del av vardagen och det har man börjat förstå från politiskt håll, till exempel genom att skapa allt fler sommargågator med plats för serveringar.

Läs även fler delar i artikelserien "Värmeslag på krogen"

3. Aperol på allas läppar

2. Möt bemanningsföretaget

1. Möt leverantören

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Arkiv
1

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172