23948sdkhjf

Krögare mitt i stan

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Möt Mathias Pihlblad krögare på Bockholmengruppen.

 – Jodå, det går bra just nu, säger Mathias Pihlblad krögare Bockholmengruppen. Gästerna blir fler när värmen stiger.

Läs också: Möt bemanningsföretaget

Man ändrar också sitt beteende, går på restaurang mitt i veckan och blir mer spontan och bokar inte bord i samma utsträckning. 

Han flaggar för att det inte får bli för varmt, då kan gästströmmarna minska och man måste man ha beredskap med take out.

– Bockholmengruppen har genomgående utvecklat take out-koncept. Alla krogar i gruppen har take out och majoriteten också samarbete med Foodora. Uteservering är avgörande, vi har totalt cirka 700 uteplatser vid soligt väder.

Att första kvartalet gick lite trögt för många krogar bekräftas från olika håll. Bockholmengruppen märkte av det i mindre utsträckning.

Läs också: Aperol på allas läppar

– Vi har ett blandat upplägg, bredare träffbild beträffande gäster, vilket gör att vi inte märkte av inbromsningen så starkt. Överlag så går Bockholmengruppen väldigt bra och framförallt gäller det våra kvarterskrogar, Nybrogatan 38, och även Spanjorskan på Nybrogatan 42 även om den inte är kvarterskrog som övriga, Nytorget, Österlånggatan och Paraden. Denna majmånad blir nog vår bästa månad någonsin. Jag tror att dessa försommarveckor vi nu upplever blir något som man kommer att prata om i mannaminne. 2018 är något i hästväg. 

I Stockholm har nya utökade promenadstråk förändrat gatubilden. Bilarna försvinner och folklivet ökar markant. Stadsbilden förändras till mjukar tystare. Istället för motorljud hörs sorl från matgäster.

Det gynnar gästtillströmningen på krogarna genom att det blir möjligt att utvidga uteserveringarna. Bockholmengruppen har serveringar intill sin krog Nybrogatan 38. 

– Sommargågator är helt underbart och ger möjlighet att växa, säger Mathias Pihlblad. Jag upplever jag att politiker har börjat lyssna på oss krögare, restauranglivet är en naturlig del av vardagen och det har man börjat förstå från politiskt håll, till exempel genom att skapa allt fler sommargågator med plats för serveringar.

Läs även fler delar i artikelserien "Värmeslag på krogen"

3. Aperol på allas läppar

2. Möt bemanningsföretaget

1. Möt leverantören

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Nyhetsbrev

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Arkiv

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.168