23948sdkhjf

Aperol på allas läppar

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Nu flödar Aperol och Aperol Spriz mer än någonsin. Den syrliga, svala drinken med sin intensiva orangeröda färg är en drink som kommit för att stanna. 

Läs också: Krögare mitt i stan

– Aperol och Campari ökar dubbelt i volym, säger Hugo Simberg, varumärkesansvarig på Nigab som är distributör i Sverige. Det har ökat under fyra, fem år med tvåsiffriga procenttal.

Aperols recept är hemligt. Drycken lär innehålla 11 smaksättare, vissa hävdar att det finns 14 ingredienser i den. Några kända är apelsin, rabarber och örter som ger bitterhet. 

– Vi har sett trenden i många år, men nu kommer ett verkligt genombrott, det är en drink som smakar bra i värmen, något som man provat på resa utomlands och som man fått smak på.

Campari köpte varumärket 2003, dock lanserades Aperol redan 1919. I Padua i Italien. Den har sedan fått sällskap av Prosecco, soda, is och apelsinklyftor i drinken Aperol Spritz .

Läs också: De Kuyper byter samarbetspartner i Sverige

– Blir det för varmt stannar vi svenskar hemma och går inte ut och äter och dricker.

Men Simberg på Nigab sitter i säkert i solstolen. 75 procent säljs på systemet och 25 procent till restaurang.

– Trenden på att göra drinkar hemma växer sig allt starkare och många gör sin egen Aperol Spritz.  

Recept på Aperol Spritz

  • 1 apelsinskiva
  • 5 isbitar
  • 3/4 dl aperol dryck
  • 1/2 dl mousserande torrt vitt vin (t ex prosecco)
  • 1/2 dl kolsyrat vatten

Läs även fler delar i artikelserien "Värmeslag på krogen"

 Möt leverantören

Möt bemanningsföretaget

Krögaren mitt i stan

Mer om: Aperol | Nigab | värmeslag
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Med fokus på konferens

Ny Sushi Yama i Linköping

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Här öppnar Linnea & Basilika

Arkiv

Historiskt låg skörd av matpotatis

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

3

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.166