23948sdkhjf

Aperol på allas läppar

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Nu flödar Aperol och Aperol Spriz mer än någonsin. Den syrliga, svala drinken med sin intensiva orangeröda färg är en drink som kommit för att stanna. 

Läs också: Krögare mitt i stan

– Aperol och Campari ökar dubbelt i volym, säger Hugo Simberg, varumärkesansvarig på Nigab som är distributör i Sverige. Det har ökat under fyra, fem år med tvåsiffriga procenttal.

Aperols recept är hemligt. Drycken lär innehålla 11 smaksättare, vissa hävdar att det finns 14 ingredienser i den. Några kända är apelsin, rabarber och örter som ger bitterhet. 

– Vi har sett trenden i många år, men nu kommer ett verkligt genombrott, det är en drink som smakar bra i värmen, något som man provat på resa utomlands och som man fått smak på.

Campari köpte varumärket 2003, dock lanserades Aperol redan 1919. I Padua i Italien. Den har sedan fått sällskap av Prosecco, soda, is och apelsinklyftor i drinken Aperol Spritz .

Läs också: De Kuyper byter samarbetspartner i Sverige

– Blir det för varmt stannar vi svenskar hemma och går inte ut och äter och dricker.

Men Simberg på Nigab sitter i säkert i solstolen. 75 procent säljs på systemet och 25 procent till restaurang.

– Trenden på att göra drinkar hemma växer sig allt starkare och många gör sin egen Aperol Spritz.  

Recept på Aperol Spritz

  • 1 apelsinskiva
  • 5 isbitar
  • 3/4 dl aperol dryck
  • 1/2 dl mousserande torrt vitt vin (t ex prosecco)
  • 1/2 dl kolsyrat vatten

Läs även fler delar i artikelserien "Värmeslag på krogen"

 Möt leverantören

Möt bemanningsföretaget

Krögaren mitt i stan

Mer om: Aperol | Nigab | värmeslag
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tapas på svenskt vis på HaQ

Yux Mexican och Yuc Latasian följs av husmanskost på HaQ.

Östermalms saluhall – försenad och fördyrad

Renoveringen av Östermalmshallen 400 miljoner dyrare än planerat.

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

Nyhetsbrev

De kan bli bästa krog på White Guides gala

Arkiv

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172