23948sdkhjf

Möt bemanningsföretaget

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

På bemanningsföretaget Majola är det högtryck.

 – Vi är tagna på sängen av värmen. Det är full fart, i dag är alla 250 konsulter hos oss ute på jobb, säger Lars Larsson på bemanningsföretaget Majola. Vi har inte tillräckligt med folk för att kunna möta efterfrågan.

Läs också: Krögare mitt i stan

Den tidiga sommarvärmen sammanfaller med period då efterfrågan på personal brukar vara stor på grund av examenstider, bröllop, personal fester med mera.

– Efter Kristi himmelsfärdshelgen har det varit stor efterfrågan på personal. Vi bemannar från norr till söder i Sverige och det är stora behov över hela landet.

Våren är hektisk för Majola:

– Vi har konstant ett stort rekryteringsbehov och det blir tydligare nu. Vad som behövs är helt enkelt fler som jobbar i branschen. Vi behöver göra jobben och arbetsuppgifterna mer attraktiva. Allt fler kockar går ut i matsalen och gör servitörernas jobb, bland annat för att det ökar gästernas upplevelser.

Läs också: Aperol på allas läppar

Han tycker att det är dags att branschen utvecklar restaurangjobben: Fler uppgifter i matsal är en lösning. Det måste inte handla om tranchering eller flambering som är det man tänker först.

– Vi på Majola har satsat på att utveckla branschen genom tävlingen Årets Arbetsplats. I dagarna avslutas första etappen i undersökningen. Snart har vi finalister och därefter en vinnare.

– Intresset har varit stort i år, som är andra gången vi gör detta med R&S. Snart har vi en ny vinnare och en förebild för branschen. Så småningom leder det till att fler söker sig till jobb inom restaurangbranschen.

Läs även fler delar i artikelserien "Värmeslag på krogen"

Aperol på allas läppar

Möt leverantören

Krögaren mitt i stan



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.134