23948sdkhjf

Möt bemanningsföretaget

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

På bemanningsföretaget Majola är det högtryck.

 – Vi är tagna på sängen av värmen. Det är full fart, i dag är alla 250 konsulter hos oss ute på jobb, säger Lars Larsson på bemanningsföretaget Majola. Vi har inte tillräckligt med folk för att kunna möta efterfrågan.

Läs också: Tävla om att bli Årets Arbetsplats

Den tidiga sommarvärmen sammanfaller med period då efterfrågan på personal brukar vara stor på grund av examenstider, bröllop, personal fester med mera.

– Efter Kristi himmelsfärdshelgen har det varit stor efterfrågan på personal. Vi bemannar från norr till söder i Sverige och det är stora behov över hela landet.

Våren är hektisk för Majola:

– Vi har konstant ett stort rekryteringsbehov och det blir tydligare nu. Vad som behövs är helt enkelt fler som jobbar i branschen. Vi behöver göra jobben och arbetsuppgifterna mer attraktiva. Allt fler kockar går ut i matsalen och gör servitörernas jobb, bland annat för att det ökar gästernas upplevelser.

Läs också: Krögare mitt i stan

Han tycker att det är dags att branschen utvecklar restaurangjobben: Fler uppgifter i matsal är en lösning. Det måste inte handla om tranchering eller flambering som är det man tänker först.

– Vi på Majola har satsat på att utveckla branschen genom tävlingen Årets Arbetsplats. I dagarna avslutas första etappen i undersökningen. Snart har vi finalister och därefter en vinnare.

– Intresset har varit stort i år, som är andra gången vi gör detta med R&S. Snart har vi en ny vinnare och en förebild för branschen. Så småningom leder det till att fler söker sig till jobb inom restaurangbranschen.

Läs även fler delar i artikelserien "Värmeslag på krogen"

Aperol på allas läppar

Möt leverantören

Krögaren mitt i stan

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Panini släpper Amazon Go-koncept: ”Först på marknaden”

Paninis nya Grab and go-koncept ska ta matkedjan in i den tekniska framtiden.

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Nyhetsbrev

Ny marknadschef för Årets kock

Arkiv

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.124