Möt bemanningsföretaget

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

På bemanningsföretaget Majola är det högtryck.

 – Vi är tagna på sängen av värmen. Det är full fart, i dag är alla 250 konsulter hos oss ute på jobb, säger Lars Larsson på bemanningsföretaget Majola. Vi har inte tillräckligt med folk för att kunna möta efterfrågan.

Läs också: Krögare mitt i stan

Den tidiga sommarvärmen sammanfaller med period då efterfrågan på personal brukar vara stor på grund av examenstider, bröllop, personal fester med mera.

– Efter Kristi himmelsfärdshelgen har det varit stor efterfrågan på personal. Vi bemannar från norr till söder i Sverige och det är stora behov över hela landet.

Våren är hektisk för Majola:

– Vi har konstant ett stort rekryteringsbehov och det blir tydligare nu. Vad som behövs är helt enkelt fler som jobbar i branschen. Vi behöver göra jobben och arbetsuppgifterna mer attraktiva. Allt fler kockar går ut i matsalen och gör servitörernas jobb, bland annat för att det ökar gästernas upplevelser.

Läs också: Aperol på allas läppar

Han tycker att det är dags att branschen utvecklar restaurangjobben: Fler uppgifter i matsal är en lösning. Det måste inte handla om tranchering eller flambering som är det man tänker först.

– Vi på Majola har satsat på att utveckla branschen genom tävlingen Årets Arbetsplats. I dagarna avslutas första etappen i undersökningen. Snart har vi finalister och därefter en vinnare.

– Intresset har varit stort i år, som är andra gången vi gör detta med R&S. Snart har vi en ny vinnare och en förebild för branschen. Så småningom leder det till att fler söker sig till jobb inom restaurangbranschen.

Läs även fler delar i artikelserien "Värmeslag på krogen"

Aperol på allas läppar

Möt leverantören

Krögaren mitt i stan



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Nyhetsbrev

Här är finalisterna i Årets Kock

Här är det åtta kockarna som är vidare till finaltävlingarna i september.

Arkiv

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Svensk kock ny toppchef på Singapore Airlines

Styrelseledamot av Svenska Kockars Förening och Food & Beverage Manager på Thanda Group har fått en ny tjänst som executive chef på Singapore Airlines.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Norrmejerier: Brist på Västerbottensost

EM-silver till Sverige i Bocuse

Restaurangerna fortsätter att öka

Besöksrekord för Vegomässan

Med 5 600 besökare och 106 utställare blev helgens arrangemang i Nacka Strandsmässan den största Vegomässan hittills.

Ska möta flexitarianen

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Destilleriet får tillstånd för att dubbla

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Värmeslag på krogen
Krögare mitt i stan

Thåström tillbaka på systemet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.131